Schaker Giri blijft ondanks remise aan leiding in Wijk aan Zee

Anish Giri ziet hoe Alireza Firouzja de winst pakt tegen Wei Yi
Anish Giri ziet hoe Alireza Firouzja de winst pakt tegen Wei Yi
Foto: Jurriaan Hoefsmit

WIJK AAN ZEE – Ook na de zesde speelronde van Tata Steel Chess neemt de Nederlandse schaakgrootmeester Anish Giri de koppositie in, al kwam Alireza Firouzja wel een half punt dichterbij.

Titelverdediger Giri  moest gisteren met wit tegen Parham Maghsoodloo uit Iran na 65 zetten genoegen nemen met remise en kwam daarmee na zes ronden op 4,5 punten. Alireza Firouzja, de nummer 6 van de wereld uit Iran die nu onder de Franse vlag speelt won met wit van Wei Yi uit China en kwam daarmee op 4 punten.

Max Warmerdam boekte gisteren zijn tweede overwinning in Wijk aan Zee. Met wit versloeg hij de Duitser Alexander Donchenko. Warmerdam kwam door zijn tweede zege op 3,5 punten en staat daarmee gedeeld derde.

Max Warmerdam inmiddels op een gedeelde 3e plaats na winst gisteren tegen Alexander Donchenko (foto: Jurriaan Hoefsmit)

Minder goed liep het met de Nederlandse oud-toernooiwinnaar Jorden van Foreest. Hij verloor met wit van Gukesh Dommaraju uit India. Daarmee boekte hij zijn derde verliespartij in dit toernooi. Hij staat nu 12e met een totaal van 2 punten.

Vandaag gaat Anish Giri de confrontatie aan met de Nodirbek Abdusattorov. De Oezbeek staat op een gedeelde 3e plaats op 1 punt van de koploper.

Hieronder de stand na 6 speelronden:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen