Anish Giri deelt koppositie Tata Steel Chess na verlies tegen Nodirbek Abdoesattorov

Anish Giri in zijn partij tegen Nodirbek Abdoesattorov
Anish Giri in zijn partij tegen Nodirbek Abdoesattorov
Foto: Jurriaan Hoefsmit

WIJK AAN ZEE – Anish Giri heeft in het schaaktoernooi van Wijk aan Zee zijn eerste nederlaag geleden. De 29-jarige titelverdediger verloor met zwart in de zevende ronde van Nodirbek Abdoesattorov uit Oezbekistan.

(foto’s: Jurriaan Hoefsmit)

Giri begon de dag aan kop met een voorsprong van een half punt op Alireza Firouzja uit Iran die nu onder de Franse vlag speelt. Giri’s opponent van gisteren, Abdousattorov, volgde op 1 punt. Door het verlies zag Giri de Oezbeek  nu langszij komen. En Abdousattorov was niet de enige, want ook Gukesh D uit India sloot zich aan bij de bij de twee koplopers door winst op Max Warmerdam.

Voor Alireza Firouzja was gisteren de uitgelezen kans om de leiding te pakken in het toernooi. Dat verzuimde hij echter door te verliezen van Vidit Santosh Gujrathi uit India die nu, net als Gujrathi,een half punt minder heeft dan de drie koplopers.
Op dit moment ligt het veld opvallen dicht bij elkaar. De eerste 10 spelers op de ranglijst hebben maximaal 1 punt verschil. Met nog 6 speelrondes te gaan zijn er dus nog volop kanshebbers voor de eindoverwinning.

Hieronder de stand na 7 speelrondes:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen