Giri deelt koppositie Tata Steel Chess, drie man aan de leiding

Foto: Lennart Ootes

WIJK AAN ZEE – Anish Giri gaat na acht speelronden in het schaaktoernooi van Wijk aan Zee nog steeds aan de leiding. De 29-jarige titelverdediger speelde met wit remise tegen Wei Yi uit China. Hij deelt de koppositie met 5 punten met Gukesh Dommaraju uit India en Alireza Firouzja uit Iran die nu onder de Franse vlag speelt.

(bron: ANP / Nieuws.nl / foto’s: Jurriaan Hoefsmit)

Firouzja herstelde zich van de nederlaag van een dag eerder tegen Vidit Santosh Gujrathi uit India. De grootmeester won met wit van wereldkampioen Ding Liren en kwam op 5 punten net als Giri en Dommaraju die beiden remise speelden. Dommaraju deelde het punt met Ju Wenjun, de enige vrouw in het veld van de masters.

Nodirbek Abdoesattorov zakte weg van de gedeelde koppositie. De schaker uit Oezbekistan kon de zege op Giri van zaterdag geen goed vervolg geven. Hij verloor van de Rus Ian Nepomniatsjtsji. Beide schakers hebben 4,5 punten.
Max Warmerdam speelde remise tegen Praggnanandhaa Rameshbabu uit India. Hij komt daardoor op 4 punten en is gedeeld achtste. Oud-winnaar Jorden van Foreest speelde met wit remise tegen Parham Maghsoodloo uit Iran. Hij heeft na acht ronden 3 punten en staat twaalfde.

De schakers hebben vandaag een rustdag. Dinsdag volgt de negende ronde. Dan is Tata Steel Chess ‘On Tour’ en wordt er geschaakt in het  AFAS Circustheater. in Den Haag.

Hieronder de stand na 8 speelrondes:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen