Anish Giri verliest koppositie Tata Steel Chess na remise

Anish Giri niet meer op kop
Anish Giri niet meer op kop
Foto: Lennart Ootes

WIJK AAN ZEE – Titelverdediger Anish Giri is zijn gedeelde koppositie op het Tata Steel Chess Tournament kwijt. Vanaf de eerste dag stond Giri, in leidende positie. Gisteren, bij de start van de 10e speelronde, deelde hij die leidende positie met drie concurrenten.

De 29-jarige Nederlander kwam gisteren met zwart echter niet verder dan een remise tegen de Fransman Alireza Firouzja. Concurrenten Nodirbek Abdoesattorov uit Oezbekistan en de Indiër Gukesh Dommajaru wonnen hun partijen wel en delen de koppositie nu nog maar met zijn tweeën.Gukesh Dommajaru een van de twee koplopers van Tata Steel Chess

Abdoesattorov won van de Nederlander Max Warmerdam, Dommajaru klopte de Duitser Alexander Donchenko.

Abdoesattorov en Dommajaru hebben na tien rondes 6,5 punten, Giri volgt met 6. Warmerdam heeft 4 punten, de Nederlandse oud-winnaar Jorden van Foreest staat na zijn remise tegen Wei Yi gedeeld laatste met 3,5 punten.

De schakers hebben vandaag een rustdag en komen vrijdag weer in actie. Dan wordt de ‘eindsprint’ van 3 speelrondes ingezet met de beslissing op zondag. Drie speelrondes waarbij nog alles mogelijk is met maar liefst acht spelers binnen 1 punt verschil in het totaalklassement. En daarmee behoort  dus ook prolongatie van de titel voor Anish Giri tot de reële  mogelijkheden.

Hieronder de stand na 10 speelrondes:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen