Terugkijken op heerlijk zonnige Beeckestijn Cross

VELSEN ZUID – Afgelopen zondag 28 februari 2024 verzamelden bijna 400 enthousiaste hardlopers zich voor de 33e editie van de RunX Beeckestijn Cross. Deze Cross, onderdeel van het RunX Haarlem Cross Circuit, bood lopers de kans om mee te dingen naar de klassementstitels in verschillende categorieën. Terwijl veel hardlopers uit de regio afkomstig waren, diende de cross ook als een waardevolle training voor het naderende NK 10 km op 11 februari a.s. in Schoorl.

Een sterk deelnemersveld op de 6,4 en 9,6 km, vastbesloten om hun posities in het overall klassement te behouden, ging om 11:30 uur van start. Een enorme sliert van hardlopers kleurden de boomrijke lanen, Marrit Swantje, lid van Phanos uit Amsterdam, finishte als eerste bij de dames in 24 minuten en 16 seconden, terwijl Corné Timmer uit Rijsenhout de overwinning bij de heren opeiste met een tijd van 32 minuten en 28 seconden.Even daarvoor stonden de junioren klaar voor de uitdaging van de 3,2 km. Niek Bleeker van DEM behaalde de overwinning bij de jongens AB Junioren met een tijd van 11 minuten en 11 seconden. Op het podium bij de meisjes AB junioren stond Maud van Noord op de hoogste plek. Bij de meisjes CD Junioren werd de eerste plek ingenomen door Bo van der Kleij lid van Haarlemmermeer, terwijl Timo Limonard van AAC de winnaar was bij de jongens CD Junioren.Onder aanmoediging het publiek vlogen de pupillen over het 1,2 km parcours. Olivia Biemond van AV ’23 kwam als eerste over de finishlijn met een indrukwekkende tijd van 5 minuten en 48 seconden. Rune Gerritze van AV Haarlem kwam als eerste jongen over de streep in 5 minuten en 53 seconden.

Deze RunX Beeckestijn Cross was weer een succesvol evenement, waarbij deelnemers en toeschouwers genoten van het prachtige 18de -eeuwse Buitenplaats Beeckestijn beheerd door Natuurmonumenten. Het schilderachtige parcours, dat door de prachtige buitenplaats Beeckestijn slingert, was in perfecte conditie voor deze cross. De natuurlijke elementen bepaalden de moeilijkheidsgraad: ruiterpaden, modder, kronkelende weggetjes met bochten en uitdagende klimmetjes maakten deel uit van dit uitdagende parcours. Daarnaast liet de zon zich van haar goede kant zien.

De organisator, atletiekvereniging Suomi uit Santpoort-Noord kijkt terug op een prachtige cross, mogelijk gemaakt door vrijwilligers en sponsoren en kijkt uit naar de editie van 2025!

Bij de loop aanwezig was fotograaf Ton van Steijn. Hij maakte de foto’s in dit bericht.