Ontluisterende nederlaag Telstar bij MVV; met 6-1 onderuit in Limburg

Telstar-trainer Mike Snoei geschokt: 'door de ondergrens heen'

MAASTRICHT / VELSEN – Een uiterst pijnlijke avond voor Telstar. Urenlang in de bus naar het zuidelijkste puntje van ons land om daar een 6-1 nederlaag om de oren te krijgen. Het stemde trainer Mike Snoei moedeloos.

Even was er na de winterstop de hoop bij Telstar dat de nieuwe periode ook voor de Velsenaren nieuwe kansen zou bieden. Hoop die nu, vier wedstrijden na de herstart van de competitie, flink onderuit is geschoven. Werd aanvankelijk nog één punt binnengehaald in de thuiswedstrijd tegen Jong AZ, een week later ging het ook al fout bij TOP Oss (op dat moment de ‘nummer laatst’ van de Keuken Kampioen Divisie)  waar een 1-0 nederlaag werd geleden, en ook vorige week thuis tegen FC Den Bosch moest genoegen worden genomen met een bloedeloze 0-0. Maar gisteravond vormde toch wel het absolute dieptepunt.

Al in de eerste minuut van de wedstrijd ging het mis voor de Witte Leeuwen. Na geklungel van Peter Guinari, die de bal inleverde bij Ferre Slegers, schoot de Belg raak: 1-0. En negen minuten later was het opnieuw raak toen Özgur Aktas (oud-speler van Telstar) de bal achter Ronald Koeman Jr kopte. Vlak voor de rust was het Mart Remans die voor de 3-0 zorgde.

In de tweede helft liepen de problemen voor de volstrekt tandeloze Witte Leeuwen nog verder op. Nadat eerst Youssef El Kachati nog voor een klein lichtpuntje zorgde en zijn eerste doelpunt voor Telstar scoorde, sloeg MVV vervolgens genadeloos toe met nog drie treffers binnen 8 minuten, eerste een eigen doelpunt via Ronald Koemann jr en vervolgens tweemaal Bryan Smeets, waarvan de laatste via de penaltystip.

Na 24 wedstrijden is Telstar nu de ‘rode lantaarndrager’ van de KKD. Wellicht dat de komende twee duels, beiden thuis, tegen Helmond Sport en NEC daar verandering in kunnen brengen.

Klik HIER voor de interviews na de wedstrijd van mediapartner NH met Telstar-trainer Mike Snoei en aanvoerder Mitch Apau.