Blokfluitspeler Erik Bosgraaf met CordeVento in Kunstfort Vijfhuizen

Foto: Aangeleverd

VIJFHUIZEN – Op vrijdagavond 23 februari brengt Erik Bosgraaf  met ensemble CordeVento 17e-eeuwse muziek uit de Spaanse gebieden naar het Kunstfort Vijfhuizen in het kader van de CruquiusConcerten.

Erik Bosgraaf geldt als een van ’s werelds meest virtuoze en avontuurlijke blokfluitisten. Samen met Ozhar Elias en Alessandro Pianu richtte hij Cordevento op. “Corde e vento” is het Italiaans voor ‘snaren en lucht’. Het Trio brengt virtuoos repertoire uit de 17e eeuw tot leven.

Muziek is zonder grenzen. Cordevento laat het horen in een spannend programma dat zeventiende-eeuws repertoire uit de Spaanse gebieden verkent – nu eens swingend, dan weer ontroerend. Vanuit het Iberisch schiereiland gaan de routes oost- en noordwaarts. Zo is de meesterlijke Andrea Falconieri een exponent van het componeren in Napels, dat in die tijd onder Spanje viel. In de Nederlandse Republiek, die zich van die overheersing wilde bevrijden, lieten componisten als Sweelinck en Jacob van Eyck zich graag door Spaanse melodieën inspireren. De Spaanse fagottist Bartolomé De Selma y Salaverde werkte aan het hof in Innsbruck en liet zijn muziek in Venetië uitgeven. Inderdaad: muziek is zonder grenzen. Laat u meevoeren op deze reis!

Ensemble Cordevento bestaat uit Erik Bosgraaf (blokfluit), Izhar Elias (barokgitaar) en Alessandro Pianu (klavecimbel)

  • Vrijdagavond 23 februari Aanvang: 20:15 uur (zaal open: 19:30 uur.)
  • Toegangsprijs inclusief consumptie: € 25.-
  • CruquiusConcerten Kunstfort Vijfhuizen, Fortwachter 1, 2141 EE Vijfhuizen
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen