112

‘The Hunt’ Haarlem editie 2024 wederom groot succes

Foto: John van der Wal

Op 11 februari j.l. kondigde de redactie van Nieuws.nl het al aan, SportSupport Kennemerland organiseerde donderdag 22 februari 2024 samen met Politie Haarlem en Handhaving op donderdag 22 februari weer The Hunt Haarlem, dit keer in Schalkwijk. Molenwijk.

Fotograaf en filmer John van der Wal (Youtube 023TVonline) tekst Charles Duijff

Na de succesvolle editie 2023 in Haarlem-Noord, werd The Hunt ook dit jaar weer een sportieve- en spannende beleving. In de eerste plaats is het doel van dit evenement verbinding creëren tussen jongeren en de politie/handhavers. Het doel is bovendien bewustwording bij de jeugd creëren, dat politie & handhaving er voor ze is en beslist niet tegenover ze staat!

The Hunt, (de jacht) op de jeugd zorgt als vanzelf voor intensief gezonde beweging en daar sluit SportSupport Kennemerland als vanzelfsprekend graag bij aan.De keuze van een geschikte- en dus vooral veilige locatie werd tevoren zorgvuldig geanalyseerd, immers deze uitdaging tussen politie en jongeren vindt plaats op de openbare weg. In Molenwijk Schalkwijk kan de verbinding tussen jongeren en de politie en handhaving beter en dus werd besloten The Hunt dit jaar daar te organiseren.

Tijdens de jacht moeten de deelnemers er alles aan doen om uit handen van politie en handhaving te blijven, terwijl zij een pakketje naar een specifieke locatie moeten brengen. De boodschap bij aanvang was duidelijk: (zie fimpje hieronder) Nergens op klimmen ook niet in bomen!  Gewoon rennen! Jullie krijgen zometeen 1,5 minuut voorsprong. Op het moment dat de sirenes gaan dan weet je, dan komen de boa’s en de politie achter jullie aan…..

In de ochtend deden kinderen van 11 t/m 13 jaar mee. In de middag was het de beurt aan jongeren van 14 t/m 19 jaar. Daarnaast organiseerde SportSupport na beide rondes een minifestival met o.a. een pannakooi en je kon een kijkje nemen in een echte politieauto The Hunt is een initiatief van de buurtsportcoaches van SportSupport Kennemerland. Zij organiseren het samen met PerMens, Jong Haarlem, Politie (jeugdagenten) en Handhaving (gemeente Haarlem).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen