Haarlemse raad unaniem: nota betaald parkeren ingetrokken

Foto: Charles Duijff

HAARLEM – De ‘Nota Uitwerking parkeerregulering’  is van tafel. De gemeenteraad van Haarlem stemde gisteravond unaniem in met een motie van de coalitiepartijen om de plannen voor het invoeren van betaald parkeren in grote delen van de stad in te trekken.

Dit besluit nam de raad naar aanleiding van de uitslag van het raadgevend referendum over de nota waarbij 81,61 % tegen, en 18,39 % voor stemde. Op woensdag 6 maart heeft ruim 37 % van de Haarlemmers die mochten stemmen dit gedaan. Met een opkomstpercentage hoger dan 30 % is het referendum geldig.

Opnieuw in gesprek met de Haarlemmers
Voor het vervolg heeft de raad besloten om opnieuw het gesprek met de stad te voeren, omdat het referendum met een ja/nee-vraag onvoldoende inzicht geeft in de redenen achter de stemkeuzes van de Haarlemmers. Op deze manier wil de gemeenteraad recht doen aan zowel de uitslag van het referendum als aan eerder vastgesteld beleid, zoals de Omgevingsvisie, Woonvisie en het Mobiliteitsbeleid.

De stad is eerder betrokken bij de totstandkoming van de nota Uitwerking parkeerregulering. Door opnieuw gesprekken te voeren met de stad kunnen de Haarlemmers zelf een bijdrage leveren aan de oplossingen.

Naast deze besluiten is het college gevraagd een aantal regelingen uit te werken op het gebied van parkeren bij voorzieningen en instellingen, zoals scholen en begraafplaatsen, en vergunningen voor werknemers. Ook verzoekt de raad het college om meer in te zetten op handhaving van geldende parkeer- en verkeersregels.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen