Skaeve Huse stap dichterbij door aanpassing bestemmingsplan

De plek waar het Skaeve Huse project wordt gebouwd aan de Vergierdeweg
De plek waar het Skaeve Huse project wordt gebouwd aan de Vergierdeweg
Foto: Gemeente Haarlem

HAARLEM – De gemeente Haarlem wil 6 Skaeve Huse bouwen aan de Vergierdeweg, bij de monumentale boerderij Noord Akendam. Naast de bouw van deze woningen wordt ook de boerderij hersteld en een maatschappelijke functie gegeven. Hiervoor is het bestemmingsplan aangepast.

(bron en foto: Gemeente Haarlem)

De woningen bieden mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats een allerlaatste kans om niet op straat te belanden. Door hen een plek op afstand van andere woningen te bieden, wil de gemeente voorkomen dat zij nog meer problemen krijgen of veroorzaken voor hun omgeving.

Begeleiding en rust
De bewoners van de Skaeve Huse worden begeleid bij het wonen en staan altijd onder toezicht van een beheerder. Deze beheerder kan ze helpen en zorgen voor de veiligheid.

De naastgelegen Boerderij Noord Akendam wordt hersteld en opgeknapt. Dit gebouw krijgt een ‘rustige’ functie, die niet botst met het project Skaeve Huse, waarvoor juist een rustige omgeving belangrijk is. Hierover is de gemeente in gesprek met wijkplatform Leefbaar Vondelkwartier en wordt samen met ondernemers aan een plan gewerkt.

Veiligheid
De inrichting van het terrein is samen met betrokkenen uit de omgeving bedacht. Over het bestemmingsplan hebben veel Haarlemmers kunnen meedenken. De volgende stap is het afronden van het veiligheids- en beheerplan. Een belangrijk onderdeel van dit plan is een terugkomend overleg tussen gemeente, de buurtbewoners, de zorginstelling, het beveiligingsbedrijf en de politie. Tijdens zo’n overleg wordt besproken hoe het gaat op en rondom de Skaeve Huse.

Voordat het project verder kan gaan is nog goedkeuring van het bestemmingsplan door de raad nodig. Daarna wordt het ontwerp voor de Skaeve Huse uitgewerkt en worden de voorbereidingen van de bouw opgestart.

Meer informatie over het project vindt u op de projectpagina Skaeve Huse in Haarlem Noord.

 

De plek waar het Skaeve Huse project wordt gebouwd aan de Vergierdeweg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen