Kinderen vieren de vrijheid tijdens Hero kinderfestival op Bevrijdingspop

Foto: Charles Duijff

HAARLEM – Ieder jaar trekt de Haarlemse editie van Bevrijdingspop duizenden mensen uit Haarlem en ver daarbuiten. De meeste gezinnen zoeken overdag het gezellige Hero kinderfestival op, aan het naastgelegen Florapark om samen met hun kinderen de vrijheid te vieren.

Voor kinderen en hun ouders is het Hero kinderfestival dé plek voor een feestelijke middag. Speciaal voor de jongste bezoekers van het festival zijn er optredens en worden de leukste activiteiten georganiseerd. Het Hero kinderfestival is traditioneel het eerste veld van Bevrijdingspop dat op 5 mei opengaat.

De Haarlemse kinderopvangorganisatie Hero kindercentra zet zich al jaren in voor het Bevrijdingspop Kinderfestival en is sinds vorig jaar Hoofdsponsor. Astrid Bogerman, Manager Klant en Markt van Hero: ‘Het Bevrijdingspop Kinderfestival is een begrip onder Haarlemmers. We vinden het belangrijk dat mensen, juist nu er zoveel onrust is in de wereld, beseffen hoe bijzonder het is dat we in Nederland in vrijheid leven, dat alle kinderen zorgeloos plezier kunnen hebben en een fantastische dag kunnen beleven die ze niet snel zullen vergeten. Dat kan allemaal op het Hero kinderfestival. We kijken ernaar uit om op 5 mei weer samen met alle ouders en kinderen onze vrijheid te vieren. Want vrijheid is niet vanzelfsprekend!’

Knutselstraat
Renate Wijgman is een trouwe vrijwilliger op het Hero kinderfestival en cluster assistent bij de kinderopvangorganisatie: ‘Werken op het Hero kinderfestival is ieder jaar weer een feestje. Het is mooi om te zien dat kinderen op jonge leeftijd al mee worden genomen in het thema vrijheid. 5 mei is altijd een supergezellige dag samen met de ouders en kinderen. Ik sta ieder jaar in de Knutselstraat. De activiteit Heldenmaskers maken is daar altijd dé favoriet, de kinderen maken de mooiste creaties!’

Schminktent, Silent disco, dansworkshops en  oudhollandse spellen
Naast de Hero knutselstraat en de populaire Schminktent, is er een Silent disco afgewisseld met dansworkshops en zijn er, leuke oudhollandse spellen. Om aan alle drukte te ontsnappen, kunnen kinderen zich in de voorleestent terugtrekken om even rustig een boekje te lezen. Ook zijn er leuke sport- en spelactiviteiten en is het verzetsmuseum aanwezig met hun museum truck “junior op wielen”.
Infinity girlband en Sepp en Jasmijn (junior songfestival)
Op het Hero podium zijn toffe optredens voor jong en oud te zien. Er zijn optredens van bekendere artiesten zoals de Infinity girlband en Sepp en Jasmijn van het junior songfestival. Maar ook Pim en Pom, Bella Ballon, Telekids musicalschool en de jonge talentvolle DJ Miss Isa zijn aanwezig!! Daarnaast kunnen Haarlemse kinderen zich inschrijven om mee te kunnen doen aan de Talentenshow. Van alle inschrijvingen worden 5 kinderen geselecteerd om op het Hero kinderfestival podium op te treden!

Medewerkers van Hero kindercentra zijn op 5 mei aanwezig op het Bevrijdingspop Kinderfestival om samen met Bevrijdingspop-vrijwilligers de jonge bezoekers te ontvangen en er samen een onvergetelijke dag van te maken. Het terrein gaat open om 12:00 uur en sluit om 19:00 uur en de toegang is gratis. Iedereen is welkom!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen