Update 3: Vijfduizend kilometer fietsen door Amerika voor dochtertje met Usher Syndroom

Foto:

KENNEMERLAND / AMERIKA – Bijna vijfduizend kilometer fietsen door Amerika via de zogenaamde Southern Tier fietsroute, van San Diego naar Jacksonville. Dat is wat Tim Schroeder doet. Doel van deze monstertocht: het inzamelen van geld voor de Stichting Ushersyndroom, een genetische aandoening waaraan Tim’s zevenjarige dochtertje Eleyna lijdt.

Het Ushersyndroom is een zeldzame genetische aandoening die vanaf ongeveer het 10e levensjaar geleidelijk leidt tot doof- en blindheid.

1800 kilometer alleen fietsen
Inmiddels is Tim ruim drie weken onderweg. Hij begon zijn tocht samen met zijn fietsmaat Richard. Drie weken lang reden ze zij-aan-zij. Deze week moest Richard echter om persoonlijke redenen afhaken. Dat betekende dat Tim nog zo’n 1800 kilometer alleen af moest leggen, waarvan er na vandaag nog zo’n 1200 op het programma staan.

Afscheid van fietsmaat Richard (r) en vader (links naast Tim)

Hoe Tim de afgelopen week heeft ervaren en hoe hij omgaat met het alleen fietsen vertelt hij in zijn wekelijkse update:

“Helaas zijn zowel mijn vader als Richard (persoonlijke redenen) zaterdag naar huis gegaan. Sinds zondag fiets ik alleen maar heb ik gelukkig wel Simo (oom van Eleyna) die vrijdag in Houston is aangekomen en mij tot het eind met een auto support.

Alleen fietsen is wel even wennen. Minder afleiding, meer nadenken, mentaal is het zwaarder en vraagt meer van je doorzettingsvermogen maar vooralsnog fiets ik er wel redelijk doorheen.

Muziek is mijn vriend. De wind de laatste week niet helaas. Veel wind tegen gehad en vooral dat maakt de dagen zwaar en lang. En vooral de knieën en billen vinden dat op een gegeven moment niet meer leuk.

Als ik terug ben gaan wij Eleyna vertellen dat haar ogen ook slechter zullen worden. Voor nu denkt ze dat ik voor haar oortjes fiets. Dus hier denk ik des te meer aan nu ik alleen fiets.

Het is iets waar wij tegenop zien. Hoe zal ze reageren? Hoe zal ze er mee omgaan? Al is de kans ook aanwezig dat ze hier luchtig op zal reageren. Ze is tenslotte pas 7 en zoiets heeft waarschijnlijk tijd nodig om te landen. Zal het een proces worden waarbij wij het er vaker met haar over zullen moeten hebben.

Desondanks het vaak ook afzien en de fysieke ongemakken ben ik dankbaar dat ik dit kan doen voor mijn dochter en lotgenoten. Zeker ook als ik zie hoeveel armoede hier is, het is af en toe echt schrijnend om te zien. Des te meer besef je dan wel dat het heel mooi is dat ik dit überhaupt kan doen.

Het is tot nu toe een bijzondere reis, veel gezien en mooie mensen ontmoet. Daarnaast geloof ik dat ik straks aan het eind als persoon sterker van de fiets stap. Anderzijds fiets ik hem denk ik straks, aan het eind, ook met alle liefde de zee in! Dan ben ik wel even klaar met fietsen..

Maar zover is het nog niet. Wij zitten nu in Lafayette en zullen vrijdag aankomen in New Orleans”.
Help Tim aan zijn doel: € 50.000 voor Stichting Ushersyndroom
En dan de donaties, want daar draait ’t toch ook allemaal om. Op dit moment staat de opbrengt van de fietstocht van Tim op  € 22.827. Overigens kan dit bedrag ietwat vertekend zijn, omdat er ook donaties rechtstreeks aan de Stichting Ushersyndroom worden gedaan. Het totaal bedrag aan aantal donaties kan dus hoger liggen. Neemt niet weg dat in de komende periode, waarin Tim nog zo rond de 1200 kilometer moet fietsen, alle donaties meer dan welkom zijn.  Tim’s streven was 50.000 euro en dus wordt ’t spannend of dat gerealiseerd gaat worden.
Na een rustpauze in New Orleans gaat Tim zijn laatste week op de fiets in. Ook in die laatste week komen we met updates, zowel over de fietstocht zelf, als over de stand van de actie voor de Stichting Ushersyndroom. Hopelijk kunnen we eind volgende week melding maken van een mooie voorlopige opbrengst van Tim’s fietstocht. Een opbrengst  die Eleyna en andere Ushersyndroom-patienten betere kansen kan geven op een ‘leven met zicht en gehoor’.

Doneren kan via de link Fight against deafblindness.
Tim Schroeder fietst n sponsortocht door de VS om geld op te halen voor onderzoek naar een behandeling tegen het Ushersyndroom, waaraan zijn 7-jarige dochter Eleyna lijdt. Alle reis- en verblijfskosten tijdens de fietstocht worden door Tim, zijn helpers en enkele persoonlijke sponsors bekostigd. De donaties die tijdens de sponsortocht worden opgehaald komen volledig ten goede aan het onderzoek naar een behandeling tegen het Ushersyndroom.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen