Telstar dingt mee om periodetitel na winst tegen Jong PSV

Foto: Dennis Gouda

VELSEN – Door gisteravond met 3-1 te winnen van Jong PSV heeft Telstar zich gemengd in de strijd om de vierde periodetitel van de KKD. De Velsenaren lijken in een goede flow terechtgekomen. Vorige week werd  Jong FC Utrecht al met 5-1 verpletterd en eerder moest ook ADO Den Haag het al ontgelden (3-1).

(foto’s: Dennis Gouda)

De winst op Jong PSV betekent dat het team van Uli Landvreugd inmiddels 9 punten heeft vergaard in de eerste vier wedstrijden van de 4e periode. Daarmee liggen de Velsenaren op koers om mee te doen voor de 4e periodetitel en daarmee voor een plaatsje bij de Keuken Kampioen Play-Offs.

Zwaar programma
Overigens is er nog een lastige weg te gaan om die titel binnen te halen. Het programma voor de laatste 5 wedstrijden van de competitie is op papier niet eenvoudig. Dat begint komende vrijdag al met de uitwedstrijd tegen De Graafschap, en ook komen de Velsenaren Willem II (koploper KKD)  en FC Groningen (3e in KKD) nog tegen.

Volop reden tot blijdschap bij Witte Leeuwen

In ieder geval lijkt ’t erop dat er volop vertrouwen is binnen de groep, een duidelijke verdienste van Uli Landvreugd die begin februari het stokje overnam van Mike Snoei. In de twee maanden dat Landvreugd nu hoofdtrainer is pakte Telstar 17 punten in 9 wedstrijden.  Dat is zelfs 1 punt meer dan uit de eerdere 24 wedstrijden onder Mike Snoei.

Landvreugd: minder blessures en wat meer geluk dan periode Mike Snoei
Overigens moet dat meer worden gezien als positief voor Landvreugd dan negatief voor Mike Snoei, die in de eerste helft van de competitie te maken had met een volle ziekenboeg, en daarbij ook niet hert geluk aan zijn kant had. Vaak was Telstar de dominante partij, maar kreeg in de slotminuten van de wedstrijden alsnog de kous over de kop. Veel punten werden verloren in de ‘dying seconds’.

Uli Landvreugd (foto: Wim Meijer Fotografie)

Landvreugd wél goed, maar geen blijvertje
Buiten kijf staat dat de huidige selectie van Telstar en Uli Landvreugd goed matchen. Ondanks dat maakte Telstar deze week bekend bij monde van technisch manager Peter Hofstede dat Landvreugd niet de ‘gedroomde kandidaat’ is voor het trainerschap. “Wij hebben voor onszelf een profiel gemaakt waarvan wij denken dat dat het beste is voor Telstar. Iemand anders past beter in dat profiel”, aldus Hofstede.
Uli Landvreugd zelf hierover: “Ik weet dat Telstar met een nieuwe trainer in gesprek is, dus dan is het duidelijk dat ik geen hoofdtrainer word. Het is jammer, want ik ambieerde dat wel.”

Het is nog niet bekend met wie Telstar in gesprek is. Het lijkt erop dat de huidige assistent Anthony Correia kans maakt om als nieuwe trainer voor de groep te worden gezet. Maar ook een trainer van buitenaf behoort tot de mogelijkheden.

Nog 5 te gaan, en misschien…
Voorlopig zijn er nog 5 wedstrijden te gaan voor Landvreugd als hoofdtrainer. En, wie zal ’t zeggen, misschien nog een extra ‘bonus’ in de vorm van de play offs. Dat zou in ieder geval goed op zijn CV staan.

Klik HIER voor het wedstrijdverslag en de interviews na de wedstrijd van mediapartner NH.

Bij de wedstrijd was ook fotograaf Dennis Gouda aanwezig. Hij maakte de foto’s in dit verslag. Klik HIER voor de uitgebreide fotoserie van Dennis Gouda.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen