Actiedag tegen kinderarmoede in Haarlem

Foto: Charles Duijff

HAARLEM – Zaterdag 13 april a.s. komen de Haarlemse Alliantie tegen Kinderarmoede (HATKA) en Rotary Zuid-Kennemerland samen in actie tegen kinderarmoede. Werknemers met ernstige geldzorgen en kinderarmoede hebben grote impact op gezinnen en samenleving.

In het theater van het Haarlem College in de Haarlemse Boerhaavewijk vindt die dag een gevarieerd programma plaats. Zo geeft betrokken Haarlemse en voormalig tweede kamerlid Renske Leijten de laatste feiten en cijfers over kinderarmoede. (openingsfoto Renske met burg Wienen) En spreekt ze over de impact van geldzorgen op gezinnen en kinderen. Zelf kun je die dag ook in de huid van een gezin in de bijstand kruipen. Via een ’Serious Game’ voel je levensecht wat dit allemaal met je doet.

Kinderarmoede de wereld uit
In de Haarlemse regio leven circa 12.000 kinderen in armoede. HATKA en Rotary zetten zich samen in om dit uit te bannen. Zij streven ernaar dat in 2030 geen enkel kind meer de dupe is van armoede én er geen nieuwe gezinnen in armoede meer bij komen. Concreet wordt dit gedaan door de persoonlijke situatie van kinderen en ouders te verzachten, de maatschappelijke positie van kinderen en ouders te versterken en de (on)geschreven regels en disfunctionerende systemen te veranderen.

HATKA en Rotary
HATKA is een netwerkorganisatie die de 30 aangesloten partners die zich met kinderarmoede bezighouden, met elkaar verbindt. Het is de plaats waar nauwkeurig in kaart wordt gebracht wat er allemaal voor nodig is om kinderarmoede aan te pakken. De leden van Rotary kijken voor welke vragen van de partners zij de helpende hand kunnen bieden. Met kennis, menskracht, relatienetwerk en financiële ondersteuning. Het event op 13 april a.s. is een eerste grote stap voorwaarts in de succesvolle samenwerking tussen HATKA en Rotary. Deze begon in 2023 en wordt nu met drie jaar verlengd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen