Bintangs openen ‘eigen brug’ in Binnenduin Beverwijk met mini-concert

BEVERWJK – Woensdagavond 17 april 2024 opende bassist/zanger Frank Kraaijeveld van rockband The Bintangs samen met wethouder Ali Bal de ‘Bintangs brug’ in de nieuwe groene woonwijk Binnenduin. Daarmee is voor de Bintang-mannen een brug geslagen naar ruim 63 jaar rocken on stage. In 1961 werd de band door Kraaijeveld samen met broer Arti (zang/gitaar) en Mijne Fernhout opgericht.

Tekst, foto’s en film Charles Duijff

‘Time is on my side’ moet Frank Kraaijeveld nog altijd denken, want hij blijft fit genoeg om als Mick Jagger te rocken met zijn Bintangs, die nog altijd zo’n 20 keer per jaar optreden. (zie en beluister openingsinterview) De Beverwijkse Rolling Stones -zoals de band al jaren wordt genoemd- maken dan wel geen wereldtour, maar van ‘The Last Time’ is zeker nog geen sprake. ‘Ik blijf fit door te spelen’ vertelt Frank in het interview. Ridin’ on the L & N, een hiit voor de groep en ik denk wel het bekendste nummer van The Bintangs, is eigenlijk geboren in de Jazzy hoek, geschreven door jazz musicus Lionel Hampton in 1946. (Hieronder kort interview met Frank Kraaijeveld)


Wethouder Ali Bal (Samen Lokaal Beverwijk) sprak de vele fans en genodigden toe en opende de brug met Frank Kraaijeveld (filmpje hieronder)


KLIK HIER voor het album met alle foto’s opening Bintangsbrug

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen