Heel Noord-Holland viert feest in Haarlemmerhout tijdens zonovergoten editie Bevrijdingspop

Foto: Wim Meijer Fotografie

HAARLEM / NOORD HOLLAND – Waar de avond tevoren de regen nog neerdaalde tijdens het Herdenkingsconcert genoten de middag en avond van de 5e mei zo’n 143.000 bezoekers in de Haarlemmer Hout van een zonovergoten editie van Bevrijdingspop.

Geen paraplus en poncho’s, maar zonnebrillen, korte broeken en zonnebrand. Het zorgde voor een supergezellige en vrolijke sfeer op en rond de verschillende podia van het festival waar muzikaal volop te beleven viel.

Op het Odido-hoofdpodium werd het spits afgebeten door de winnaars van de Rob Acda Award 2024, de groep Hunk. Deze werd afgelost door Kraantje Pappie die definitief de sfeer neerzette voor de rest van de middag met hits zoals ‘Ik wil je naakt zien’.

Het publiek op het hoofdveld had nauwelijks tijd om bij te komen van het rapgeweld van de hiphopartiest en televisiepresentator uit Rozenburg, want al snel werd het Odido-Hoofdpoium alweer opgeëist door achtereenvolgens Merol (in verrassende outfit)  en daarna door de Haagse rockband The Indien met zangeres Rianne  Walther.Met het muzikaal de geweld op het hoofdpodium zou je bijna vergeten dat ook er meer podia waren, zoals in het Florapark waar voor de jeugd een apart podium was en ook veel vermaak voor de jeugdige festivalgangers.5-voor-5 moment
Een van de hoogtepunten van de dag vormde weer het zogenaamde 5-voor-5-moment, waarbij gelijktijdig op alle Bevrijdingspoppodia wordt stilgestaan bij onze vrijheid. Bij het idee dat we in vrijheid een feest kunnen vieren en dat we dat in het hele land, tegelijk, aan het doen zijn. Maar ook bij de onvrijheid van anderen op de wereld. Vanaf het hoofdpodium op elk Bevrijdingsfestival worden de bezoekers meegenomen in dit symbolische moment. In Haarlem gebeurde dat met een Thematische rap van de jeugdige lokale rapper Notulist.Na de rap werden vanaf het podium de bollen met de vrijheidsboodschap het publiek in geworpen waarna deze de boodschap over het veld voortstuwden.
De middag werd op het hoofdpodium afgerond met de opzwepende ritmes van de Togo All Stars, een van de meest toonaangevende muzikale acts uit  West-Afrikaans. De bekendste acts stonden geprogrammeerd voor de avond met Wende, Danny Vera en Chef’s Special. Wende zette een powerhouse van een show neer, waarbij zij soms vrijwel geheel in de rook verdween. De in een rood pak gestoken Danny Vera trakteerde het Bevrijdingspop-publiek op hits als Rollercoaster. Vera had een duidelijke boodschap: “Laat je niet verdelen door regeringsleiders, maar blijf bij elkaar. Wees lief voor jezelf en een ander. En dat is natuurlijk waar het allemaal om draait op een dag als vandaag!” Chef’Special stond als een huis, zanger Joshua Nolet had zich voor de gelegenheid in een zilveren glitterbroek gestoken.

Nieuws.nl-redacteur Wim Meijer was de hele middag aanwezig bij Bevrijdingspop Haarlem en maakte een uitgebreide beeldimpressie, waarvan een aantal foto’s in dit bericht.

Klik HIER voor de complete fotoserie met beelden, zowel van de diverse podia, als van de sfeer op en rond de velden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen