SUPmission opent vrijdag 31 mei SUPseizoen en viert haar vierde verjaardag!

Foto: Sandra Reeb-Gruber

HAARLEM – Vrijdag 31 mei organiseert Stichting SUPmission hun eerste SUPmission van dit seizoen. Na een inspirerend openingswoord van Team SUPmission kunnen de aanwezige SUPpers en afvalprikkers en beginnen met hun schoonmaakactie. Scholier Femke van der Werf vertelt waarom ze voor SUPmission heeft gekozen voor haar Masterskip avontuur.

Karen Blanken (voorzitter en medeoprichter van Stichting SUPmission): ‘We zijn helemaal klaar voor ons vijfde seizoen. In de wintermaanden is het te koud om te SUPpen maar dat betekent natuurlijk niet dat er geen afval in het water ligt. Het wordt de hoogste tijd dat we weer met heel veel Haarlemmers in actie gaan komen. We hebben zeker niet stil gezeten de afgelopen maanden. We zijn bezig met MeltUp om van opgevist plastic uit het Spaarne een bankje te maken voor aan het Spaarne, circulairder wordt het niet! Ook zijn we nog steeds in gesprek met de gemeente, waterschappen en provincie om een Great Bubble Barrier in het Spaarne te realiseren. Dit bellenscherm kan 86 % van het afval in het Spaarne afvangen en voorkomt zo een afvalstroom naar de Noordzee. We hebben via onze achterban al een groot bedrag bij elkaar gekregen om deze missie te verwezenlijken. Op dit moment wordt er door de gemeente, waterschappen en provincie een onderzoek gedaan naar verschillende beschikbare systemen en welk systeem dan het beste past in Haarlem.’

In totaal hebben ruim 1000 deelnemers de afgelopen seizoenen meer dan 500 grote zakken afval uit de Haarlemse wateren. SUPmission werkt samen met de Haarlemse SUP-school Supflow, en kunnen deelnemers zonder SUP op de startlocatie een SUP lenen. Dit partnership is dit jaar verstevigd: voor grotere SUP clean-up evenementen kunnen bedrijven en groepen op SUPmission met Supflow. Supflow doneert net als SUPmission 10 % van de inkomsten aan The Great Bubble Barrier.

(foto: Sandra Reeb-Gruber)

Inmiddels is er een heuse groene beweging ontstaan in Haarlem en werkt SUPmission samen met organisaties als De Pinguïn, Spaarnelanden, The Great Bubble Barrier, NO More Plastic, Bob the Plogdog, MeltUp, Paul Wayeoflife, Stichting Haarlem Mutare en Juttersgeluk.

Last but not least viert SUPmission op woensdag 22 mei haar vierde verjaardag! In 2020 werd de eerste SUPmission georganiseerd en inmiddels hebben we een grote schare fans, vrijwilligers en partners weten te mobiliseren in onze missie naar een schone stad.

De organisatie zorgt voor een origineel SUPmission-shirt, afvalprikstokken en kuipen om het afval in te verzamelen. Mensen die niet willen SUPpen kunnen met de afvalprikkers de kades schoonmaken of mee op de Pinguïn. Na afloop wordt al het afval verzameld en naar een vuilcontainer van Spaarnelanden gebracht en proosten we op onze verjaardag!

  • Datum: vrijdag 31 mei
  • Tijd: 19.00 tot 21.00 uur
  • Startlocatie: Achter het Dolhuys, Schotersingel 2 in Haarlem.
  • Aanmelden voor deze en andere SUPmissions kan via deze link: https://www.supmission.org/aanmelden/
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen