Stichting Marea over steunverlening aan ondermeer community-theatergezelschap

Foto: Charles Duijff

Community Theater oftewel Gemeenschapstheater verwijst naar elke theatervoorstelling die in relatie tot bepaalde gemeenschappen wordt gemaakt. Het gebruik ervan omvat theater gemaakt door, met en voor een gemeenschap.

Tekst, foto’s en filmpjes Charles Duijff

Donderdag 23 mei 2024 woonde ik in Theater de Liefde in Haarlem een indrukwekkende voorstelling bij van Paula Juan Lima, een Argentijnse theatermaker die al geruime tijd in Nederland woont. (Lees over deze voorstelling het artikel onderaan). Paula werd begeleid door Guillermo Cellano gitaar en Iman Spaargaren klarinet (foto’s hieronder).
Bron persbericht: ‘De Zomer In Mij’ is een modern sprookje over eenzaamheid, immigratie, botsende culturen en vervreemding. De mens heeft het universele verlangen ergens bij te horen. (….)

Paula maakt o.a. community theater. Definitie: Het kan daarbij gaan om een ​​productie die volledig door een gemeenschap is gemaakt zonder hulp van buitenaf, of om een ​​samenwerking tussen leden van de gemeenschap en professionele theaterkunstenaars, of om een ​​voorstelling die volledig door professionals is gemaakt en die zich richt tot een bepaalde gemeenschap. Gemeenschapstheaters variëren in grootte van kleine groepen geleid door individuele personen die optreden in geleende ruimtes tot grote permanente gezelschappen met goed uitgeruste eigen faciliteiten.

(In het filmpje hieronder vertelt Haarlemmer Michael Nieweg over de voorstelling en over Stichting MAREA.nl, die steunt bij het verkrijgen van faciliteiten om (theater)producties als deze  mogelijk te maken.

De Zomer In Mij: een muzikale reis door Paula Lima’s wereld

Hierna enkele afbeeldingen van de voorstelling van Paula in willekeurige volgorde

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen