Geen obstakel te gek voor bijna drieduizend deelnemers aan Spartan Race Zandvoort

Foto: Wim Meijer Fotografie

ZANDVOORT – Voor de vierde keer stond Zandvoort dit weekend in het teken van de Spartan Race, een iconische obstakelrun over naar keuze 5, 10 of 21 kilometer met op de langste afstand maar liefst 30 hindernissen.

Bij de 10 kilometer moesten de deelnemers nog altijd 20 obstakels overwinnen, terwijl de lopers over de 5 kilometer 10 hindernissen tegenkwamen. Hindernissen in allerlei vormen en maten, variërend van klimmuren, touwpiramiden en apekooien tot het sjouwen van zandzakken, kettingen en indrukwekkende betonnen kogels. En had men dat dan allemaal getrotseerd dan wachtte de laatste uitdaging: de sprong over het vuur, waarna de welverdiende medaille in ontvangst kon worden genomen.Al met al een bijzonder vertier in de Noord-Hollandse badplaats waar het strandvertier meestal toch iets passiever is van aard.

Zaterdagochtend werd het spits afgebeten door de echte diehards over de 21 kilometer. Maar liefst duizend lopers gingen van start voor die ultieme prestatie, na eerst nog even luidkeels ‘I’am a Spartan’ over het Gasthuisplein te hebben gebruld.

Fotograaf-redacteur Wim Meijer was erbij aanwezig en maakte een uitgebreide foto-impressie, waarvan in dit artikel een kleine selectie.

Klik HIER voor de complete fotoserie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen