Kom kijken bij de Cruquiusbrug tijdens Dag van de Bouw

Foto: Wim Meijer Fotografie

HAARLEMMERMEER – Wil je zien wat er gebeurt achter de bouwhekken van project Cruquiusbrug? Kom op 8 juni langs tijdens de Dag van de Bouw. Tijdens de Dag van de Bouw krijgen bezoekers een kijkje achter de schermen van de bouw van de Cruquiusbrug. Aannemer van Hattum en Blankevoort Hollandia Infra en de provincie Noord-Holland stellen van 10.00 tot 16.00 uur het bouwterrein open voor geïnteresseerden.

De nieuwe brug wordt in 2023-2025 circulair, energieneutraal en zo onderhoudsarm als mogelijk gebouwd. Het brugdeel richting Heemstede wordt vervangen en verbreed. Aan het brugdeel richting Hoofddorp vindt groot onderhoud plaats. Met de verbrede nieuwe brug wordt de veiligheid en doorstroming van het wegverkeer op de N201 verbeterd. De oude brug richting Heemstede is inmiddels gesloopt en de fundering is aangebracht voor de nieuwe brug-en fietsonderdoorgang.  Bezoekers kunnen – onder het genot van een hapje en een drankje – een presentatie van een specialist bijwonen en een rondleiding krijgen op het bouwterrein.

Praktische informatie
Op zaterdag 8 juni vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur zijn jong en oud welkom om langs te komen bij de Cruquiusbrug. De startlocatie is de bouwkeet aan de Cruquiusweg. Op Google Maps is deze locatie te vinden onder de naam ‘Hoofdkeet Combinatie Cruquiusbruggen‘.

Kom zoveel mogelijk fietsend, lopend of met openbaar vervoer naar de bouwkeet. Voor bezoekers met de auto is er parkeergelegenheid bij het Oude Slot Heemstede en op het parkeerterrein aan de Sportparklaan in Heemstede. Bij de bouwkeet zelf is geen parkeergelegenheid beschikbaar.

Zie onderstaande afbeelding voor de toegangsroutes naar de bouwkeet en parkeergelegenheden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen