Mudmasters bouwt op voor komend weekend

Foto: Wim Meijer Fotografie

HAARLEMMERMEER – Komend weekend staat de Haarlemmermeer weer helemaal in het teken van de Mudmasters. Maar liefst zo’n 20.000 sportievelingen verschijnen op zaterdag en zondag aan de start voor een parcours over respectievelijk 6, 12, 16 of 42 kilometer met spectaculaire en uitdagende hindernissen en vooral ook heel veel ‘modder’.

Mud Masters is de grootste obstacle run van de wereld! Ieder jaar worden er twee edities in Nederland georganiseerd, een in Biddinghuizen (28 en 29 september) en de andere dus komend weekend in het Haarlemmermeerse bos en natuurgebied De Groene Weelde. Daarnaast wordt er ook nog een Mudruns georganiseerd in Duitsland (volgende week al in Arnsberg) en België,

Dat een obstacle run met zoveel deelnemers en vooral ook zoveel hindernissen een indrukwekkende voorbereiding vraagt mag duidelijk zijn. Wie op dit moment heet Haarlemmermeerse Bos binnen wandelt komt heel wat opbouwactiviteiten tegen. Zagen, timmeren, graven, linten spannen, routes uitzetten… de organisatie heeft er de handen vol aan.Waar men vooral blij mee is zijn de weersvoorspellingen. Die zien er voor het weekend goed uit. Beide dagen verwacht men droog weer, half zonnig en een temperatuur van rond de 18 graden. Dat zijn voor sporters ideale omstandigheden. Niet te warm en niet te koud. En mocht ’t toch warmer worden… dan is het geen probleem als de deelnemers het rustiger aan doen, want de Mudmasters gaat niet om tijd, en ook niet om wie er als eerste binnenkomt.

Wim Meijer, fotograaf-redacteur van Nieuws.nl maakte alvast een rondje langs de hindernissen in opbouw.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen