De Zomer In Mij: een muzikale reis door Paula Lima’s wereld

mei 20 , 15:07 Nieuws
promo h goes
Haarlemse Paula Lima uit Argentinië is vastbesloten om mensen te vertellen hoe het is om in een andere wereld te leven. Samen met twee getalenteerde muzikanten heeft ze een voorstelling gecreëerd waarin ze haar eigen ervaringen op indringende wijze deelt, in de hoop een nieuwe kijk te bieden op dit onderwerp.
Theatermaker Lima speelt de voorstelling ‘De Zomer In Mij’ samen met Iman Spaargaren (saxofoon) en Guillermo Cellano (gitaar) op 23 mei in Theater de Liefde.
‘De Zomer In Mij’ is een modern sprookje over eenzaamheid, immigratie, botsende culturen en vervreemding. De mens heeft het universele verlangen ergens bij te horen. Maar hoe kunnen we er voor zorgen dat het wat sneller en eenvoudiger gaat en dat we niet eenzaam door het leven hoeven? Deze voorstelling laat de bezoeker op een muzikale reis gaan om te ontdekken hoe het is om in een ander land te wonen, waar mensen een andere taal spreken waardoor je je een beetje anders voelt.
De Argentijns toneelregisseur Paula Lima woont sinds 2009 in Nederland en vanaf 2014 in Haarlem. Hier maakt zij al een aantal jaren theatervoorstellingen met mensen van verschillende leeftijden en met diverse sociale en culturele achtergronden. De verbindende thematiek in deze stukken is de uitdaging die mensen ervaren die niet of moeilijk aansluiting vinden bij de samenleving. Op 23 mei speelt zij haar solo ‘De Zomer In Mij’ over het zelfde onderwerp in Theater de Liefde. Zij wordt begeleid door de muzikanten Iman Spaargaren (saxofoon) en Guillermo Cellano (gitaar).
Paula, de hoofdpersoon van ‘De zomer in mij’, woont 12.000 kilometer van haar geboorteplaats. Soms is die afstand te overbruggen met een simpel telefoontje naar haar moeder. Soms is die afstand letterlijk een zee die niet kan worden overgestoken. Zij vertelt: “Als je een plaats verlaat, laat je een deel van jezelf achter. Je woont eigenlijk op twee plekken, in twee landen, in twee tegengestelde seizoenen. Het voelt alsof je een geest hebt achtergelaten; iets dat achtergebleven is op de plek die je hebt achtergelaten.”
‘De Zomer In Mij’ is een door muziek ondersteund droomverhaal over eenzaamheid, immigratie, verschillende culturen en vervreemding. Door haar verhaal te delen kunnen mensen zich meer inleven in de ervaringen van immigranten en misschien ook hun eigen gevoelens van heimwee of het verlangen ergens bij te horen begrijpen. De muziek en het toneel maken het niet alleen interessant, maar ook emotioneel en spiritueel inspirerend.
‘De Zomer In Mij’ is op 23 mei om 20.30 uur in Theater de Liefde, Begijnhof 10, Haarlem. Spel: Paula Lima. Muziek: Iman Spaargaren (saxofoon) en Guillermo Cellano (gitaar). Tekst: Fabian Diaz. Regie: Abdel Daoudi.