Haarlemmer (21) aangehouden tijdens pinnen met gestolen bankpassen

jun 27 , 16:14 Nieuws
2021 03 23 money mule geldezel 012 cscms kopieren
HAARLEM / LEIDERDORP Leiderdorp - Een 21-jarige man uit Haarlem is afgelopen dinsdag aangehouden toen hij stond te pinnen met, zo bleek later, gestolen bankpassen.
De man viel nogal op bij de pinautomaat aangezien hij meerdere transacties deed terwijl hij een telefoon voor zijn gezicht hield. Daarbij droeg hij ondanks het warme weer een capuchon, ogenschijnlijk met het doel zichzelf onherkenbaar te maken. De Haarlemmer wordt verdacht van een babbeltruc op maandag 24 juni in Leiderdorp.
Agenten kregen in de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 juni omstreeks 02.00 uur de melding dat er op camerabeelden een verdachte pinner te zien was bij een pinautomaat op de Venestraat in Den Haag. Agenten gingen poolshoogte nemen en troffen de man nog aan bij de bewuste pinautomaat. Hij bleek drie pinpassen op zak te hebben die niet van hem waren en had daarnaast een groot geldbedrag in briefjes van 50 euro in zijn jaszak. De verdachte is daarop direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.
In goed vertrouwen
De recherche heeft de man verhoord en onderzoek naar de herkomst van de bankpassen. Dat bleek een inwoonster van Leiderdorp. Zij werd op maandag 24 juni het slachtoffer van oplichters. De vrouw was gebeld door iemand die claimde van de bank te zijn. De zogenaamde bankmedewerker wist de vrouw er op een slinkse manier van te overtuigen haar bankpassen af te geven aan iemand die namens de bank aan de deur zou komen. Toen er inderdaad iemand aan de deur verscheen, gaf het slachtoffer in goed vertrouwen haar pinpassen af.
In de kraag gevat
Vermoedelijk is de verdachte direct daarna gestart met het opnemen van geldbedragen bij verschillende pinautomaten tot hij in Den Haag in de kraag gevat werd. Het onderzoek van de recherche gaat onverminderd verder. De verdachte wordt vrijdag 28 juni voorgeleid aan een rechter-commissaris.