IVN bindt met vrijwilligers de strijd aan met Reuzen Berenklauw in wandelbos Schalkwijk

mei 21 , 19:41 Nieuws
robert hoogeveen kopieren
HAARLEM - Het IVN Zuid-Kennemerland gaat i.s.m. Spaarnelanden zaterdag 25 mei de strijd aan met de Reuzen Berenklauw in Haarlem. Elke hulp is welkom!
In Schalkwijk aan de oostkant ligt een wandelbos met leuke natuur voor de bewoners van Schalkwijk. Maar er is een probleem. En dat is de Reuzenberenklauw. Op verschillende plekken komt deze woekerplant voor. De reuzen Berenklauw is een hardnekkige plant, hij verdringt inheemse planten en is gevaarlijk bij aanraking. Als we niets doen zal de plant zich steeds meer opdringen.
Vrijwilligers van harte welkom
Deelnemers gaan de Reuzen Berenklauw te lijf met steekschoppen. We steken de bereklauw uit, de wortels gaan in een afval/puntzak, het loof leggen we in de hoek op een composthoop. Dit doen we allemaal om te voorkomen dat deze plant een plaag wordt. Dit vrijwilligerswerk doen wij hier al en aantal jaar en het gaat goed! Oftewel we zien al minder Berenklauw. Vind je het leuk om mee te doen, dan ben je van harte welkom!
Neem eigen koffie/thee mee. Wij zorgen voor gereedschap, handschoenen met lange flap. extra koffie/thee en vlaai. We werken tot ong. 14.00 uur. Doe stevig schoeisel aan en trek beschermende kleding aan; een lange broek en een T-shirt/werkblouse met lange mouwen. Wie het leuk vindt om mee te doen is van harte welkom! Ervaring is niet nodig.
We verzamelen om 9.30 uur bij de ingang van de poelbroekweide en de Vogelplas aan de Schroeder van der kolkstraat aan het einde van de Floris van Adrichemlaan Aanmelden graag bij Marc van Schie, 06-22575748 of kijk op www.ivn.nl/zk. We maken er een leuke dag van!
rob vd wel kopieren