Nova College doneert meubels aan Hand to Hand voor Gambia

jun 17 , 15:54 Nieuws
nova meubels voor gambia
KENNEMERLAND - Het Nova College vernieuwt een deel van de inventaris op de campus Haarlem en doneert het nog bruikbare schoolmeubilair aan Hand to Hand voor onderwijs in Gambia.
Op 17 juni hebben vrijwilligers van deze stichting en facilitair medewerkers van het Nova College zo’n 100 studententafels, 3 docententafels, 54 bureaus, 10 whiteboards en 10 prikborden in een zeecontainer geladen, zodat ze naar Gambia kunnen voor een tweede leven op de scholen die Hand to Hand ondersteunt.
De actie is een vervolg op een eerder donatie van schoolmeubilair van het Nova College campus Haarlemmermeer. Toen facilitair medewerker Theo de Graaf hoorde dat er meubels van de campus Haarlem vervangen zouden worden, nam hij gelijk contact op met zijn collega Richard de Ruiter in Hoofddorp om een soortgelijke actie te houden in Haarlem. Het contact met Rob Winter, bestuurslid Hand to Hand, was snel gelegd en een datum om de meubels op te komen halen kon nog voor de zomervakantie worden gepland.
Hand to Hand Gambia
De stichting Hand to Hand is in 2001 opgericht door Gras en Franka Mes, die tijdens vakanties in Gambia, West-Afrika, de armoede zagen waarin veel Gambianen leven. Geld voor onderwijs – nodig om uit de armoede te komen – ontbreekt. Hand to Hand wil daar iets aan doen door het realiseren en in stand houden van diverse projecten ter bevordering van het menselijk welzijn in Gambia, alles in de ruimste zin des woords. Op de website handtohand.nl staan de verschillende projecten die Hand to Hand in de afgelopen jaren heeft opgezet. Gedurende het jaar organiseren vrienden van de stichting, activiteiten voor deze projecten.