Remonstranten Haarlem organiseren project ‘Het heelal in de kunst & wetenschap’

mei 22 , 14:39 Nieuws
makemake vera bruggeman copy
HAARLEM - De Remonstranten Haarlem organiseren een project over het heelal in kunst en wetenschap. Op 9 juni staat het heelal in de kunst centraal, met poëzie, muziek en schilderkunst. Op 13 juni houdt fysicus Peter Kluit, die aanwezig was bij de ontdekking van het Higgs-deeltje, een lezing over het heelal.
Op 9 juni om 10.30 vindt een speciale dienst plaats in het teken van het heelal. Verschillende professionele kunstenaars hebben samengewerkt om het heelal in hun eigen kunstvorm te verbeelden. Zo zal Gerrie Meijers het stuk Dwarf Planets van Huib Henrichs (astronoom, componist en fotograaf) uitvoeren op de piano, worden kunstwerken van Vera Bruggeman tentoongesteld en worden gedichten van Gerard Beentjes voorgedragen. Dit alles in het thema van het heelal. Ds. Sabine du Croo leidt deze dienst.
Op 13 juni, om 19.30 uur, wordt een lezing met nagesprek georganiseerd. Hoe is het heelal ontstaan? Komt het echt vanuit het niets? En hoe kan dat dan? Over deze onderwerpen spreekt Peter Kluit, natuurwetenschapper en filosoof. Hij bespreekt hoe uniek (het leven op) aarde is én wat we allemaal niet weten. Aan de hand van veelzeggend beeldmateriaal vertelt Kluit meer over het universum – en onze plaats daarbinnen. Kluit is als onderzoeker verbonden aan het Nikhef en houdt zich bezig met elementaire-deeltjesfysica. Hij doet mee aan het ATLAS, een experiment op CERN, en was bij de ontdekking van het Higgs-deeltje.
Beide evenementen vinden plaats in de Remonstrantse Kerk in Haarlem en zijn gratis te bezoeken.Graag wel even opgeven via [email protected] .