Susan van ’t Slot nieuwe directeur Kunst Centrum Haarlem

jul 02 , 8:15 Nieuws
kunst centrum haarlem
HAARLEM - Susan van ’t Slot is de nieuwe directeur van Kunst Centrum Haarlem (KCH). Zij neemt hiermee het stokje over van Marina Raymakers die eind april afzwaaide.
De visie van Van ’t Slot op kunst sluit naadloos aan op die van de Haarlemse kunstuitleen: ‘‘Ik geloof dat iedereen het recht heeft op kunst en cultuur. Een kunstwerk heeft een magische werking, het inspireert, verwondert en creëert emoties’. Het is voor haar dan ook een voorrecht om deze functie te mogen vervullen.
Van ’t Slot (50) komt oorspronkelijk uit Haaksbergen waar de liefde voor kunst en design met de paplepel werd ingegoten. Haar eerste bijbaantje was bij het voormalig Afrika Museum als verkoopster van traditionele potten. Na een studie geschiedenis ging zij aan de slag in reclame en marketing. Enkele jaren later volgde een tweede studie: museologie. Hierna werkte Van ’t Slot bij de Reinwardt Academie en richtte ze de succesvolle galerie “Refreshment Room” op. Tot voor kort werkte zij bij de Stichting Koninklijke Defensiemusea, waar zij bij het Mariniersmuseum in Rotterdam haar doelen overtrof door het museum te transformeren van een statisch, achterbanmuseum naar een succesvol publieksmuseum vol beleving.
Kunst inspireert, verwondert en creëert emoties
“Een kunstwerk kan mensen echt raken en de ruimte in één oogopslag transformeren. Je voelt sensatie als je voor een werk van Frans Hals staat. Maar ook thuis kan kunst je raken. Kunst inspireert, verwondert en creëert emoties. Een museum, galerie en kunstuitleen zijn de plekken waar je dit kunt ervaren. Zelf heeft Van ’t Slot een grote liefde voor fotografie: ‘Ik hou van de techniek en ben gefascineerd door de verhalen die worden verteld.’ Het is echt een voorrecht om bij KCH de directeursrol te vervullen!”, zegt Van ’t Slot enthousiast.
Galerie, uitleen én designwinkel
Kunst Centrum Haarlem is dé kunstuitleen voor Haarlem en Kennemerland. Met een omvangrijke collectie biedt zij kunst voor elke smaak en budget. Daarnaast organiseert KCH elke twee maanden een nieuwe verkooptentoonstelling in de galerie én is er een designwinkel met verrassende designartikelen uit de regio en ver daarbuiten, waar veel mensen de perfecte cadeautjes vinden. KCH is gelegen aan de Gedempte Oude Gracht 119-121 in het centrum van Haarlem en is geopend op dinsdag tot en met zaterdag tussen 11 en 17 uur.
Meer weten? Check www.kunstcentrum-haarlem.nl .