Tentoonstelling in Anno Haarlem eert Haarlemse ambachtslieden 

jul 04 , 16:43 Nieuws
persbericht haarlem marketing haarlemse ambachtslieden sophie door fotograaf medyastemerding 1
HAARLEM - Bezoekerscentrum Anno Haarlem presenteert een nieuwe tentoonstelling met foto’s van fotograaf Medya Stemerding-Shikhagaie. De expositie, gratis te bezichtigen van 4 juli tot 1 september, vangt de essentie van Haarlems vakmanschap en de mensen die deze eeuwenoude ambachten in stand houden.
Fotograaf Medya Stemerding-Shikhagaie is geïnspireerd door de schoonheid van de ambachten van deze Haarlemmers: "Wat de ambachtslieden doen is heel bijzonder. Foto’s kunnen dat gevoel vangen. Het gaat niet alleen om wat mensen doen, maar ook om wie zij zijn. Ambacht gaat vaak over van generatie op generatie; dat vind ik heel interessant. Mensen die ik voor deze reportage heb gefotografeerd nemen echt de tijd om iets van de historie tot leven te brengen. Dat is uniek.”
De expositie belicht onder andere het werk van de apotheker achter Van der Pigge, Sophie van Os, de kunstschilder Léon Spierenburg en meubelrestaurateur Dennis Le Poole. Hun toewijding aan hun ambacht vormt een essentieel onderdeel van de culturele identiteit van Haarlem. Dat in het bijzonder is terug te zien in deze tentoonstelling.
De tentoonstelling is gratis te bezichtigen vanaf 4 juli tot 1 september in Anno Haarlem; hét bezoekerscentrum van Haarlem. De publieksruimte, gevestigd op Grote Markt 2, bevindt zich in de kelders van het stadhuis. Hier ontdek je alles over de geschiedenis van de stad.