112

Terrein HKC Haarlem in nieuw seizoen helemaal rookvrij

Korfbal in het honkbalstadion op de Olympische Dag in Haarlem.
Foto: haarlemnieuws

Korfbalvereniging HKC Haarlem viert op zaterdag 9 september de start van het nieuwe seizoen met de invoering van een rookvrij sportterrein.

HKC Haarlem vraagt rokers om uit het zicht van kinderen, buiten het terrein te roken. De plekken binnen het sportterrein, zoals langs de lijn en het terras, zijn namelijk vanaf vandaag 100% rookvrij.

Het initiatief van HKC Haarlem sluit aan bij de beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie.’ Initiatiefnemers van deze beweging zijn de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds en inmiddels hebben vele partners zich aangesloten. De GGD Kennemerland doet binnen Haarlem ook actief mee aan de promotie. De beweging werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken.

De Hartstichting geeft bekendheid aan rookvrije sportterreinen en ondersteunt sportverenigingen met materialen en advies. Het draagvlak voor de Rookvrije Generatie groeit en ook sportverenigingen gaan nu op weg naar rookvrij. HKC-voorzitter Hans van den Hoek: “HKC Haarlem vanaf nu dus ook. We zijn daarmee de eerste korfbalvereniging, en misschien zelfs wel spórtvereniging, in Haarlem en we doen dan ook een oproep aan andere verenigingen om ons goede voorbeeld te volgen.”

Reacties