Extra veerpont IJmuiden uit de vaart wegens technische problemen

Foto: Wim Meijer Fotografie

Spitspont, bedoeld als compensatie voor de nog 2 jaar afgesloten sluizenroute, nu al uit de vaart door technische problemen.

Nog vorige week was ie toegezegd door Rijkswaterstaat: een extra spitspont bij Velsen vanwege het feit dat de sluizenroute nog twee jaar afgesloten blijft in verband met de bouw van de nieuwe zeesluis. Nu is er echter een flinke kink in de kabel: die extra pont, die in het beheer is van het Amsterdamse vervoerbedrijf GVB, is stuk. Volgens een woordvoerder van het GVB is er een probleem met de koppeling. En dat betekent dat de komende dagen vooral de fietsers de dupe zijn.

Morgenochtend meer duidelijk
Door deze technische problemen moeten fietsers de komende avond- en ochtendspits rekening houden met grotere drukte. De pont wordt vooral gebruikt door scholieren en medewerkers van staalbedrijf Tata Steel. Het GVB hoopt dat de pont morgenmiddag weer ingezet kan worden. Of dat ook gaat gebeuren, wordt pas morgenochtend duidelijk.

Een klein geluk bij een ongeluk is dat na morgen de scholen voor twee weken dicht zijn vanwege de meivakantie. En nu maar hopen dat die 2 weken voldoende zijn om de koppeling van dat 80 jaar oude veerpont te repareren.

Nieuwe pont
Overigens heeft het GVB vanochtend laten weten bezig te zijn met de aanschaf van nieuwe veerponten voor over het Noordzeekanaal. Het gaat dan om de veerponten bij IJmuiden, Buitenhuizen en Zaandam/Amsterdam.

Reacties