Halve van Haarlem: winderig, nat en supergezellig!

Foto: Wim Meijer Fotografie

Vandaag, zondag 29 september, vond in Haarlem de 35e editie plaats van de Halve van Haarlem. Een halve marathon met een geschiedenis die begon als Trosloop, en die via Zilveren kruis Achmea en Vitaminestore (als sponsoren) dit jaar voor de eerste keer de naam Teva Halve van Haarlem draagt. Een verslag, maar bovenal een uitgebreide foto-impressie met maar liefst 300 foto’s, van koplopers tot aan de staart van het deelnemersveld. Kortom: ZOEK JEZELF!!!

De Halve van Haarlem staat al die jaren al garant voor een deelnemersveld van duizenden lopers in alle leeftijdscategorieën, verspreid over diverse afstanden. Ook deze keer stond er, naast de halve Marathon, weer een 5 en een 10 kilometer op het programma, alsmede een kabouterloop (voor de jongste lopertjes) en een kinderloop.

Start van de Halve van Haarlem: Ronald Schröer vanaf de eerste meters op kop.

Ondanks de slechte weer dat al dagenlang was voorspeld stonden er in totaal toch weer ruim drieduizend lopers aan de start op de Grote Markt, waarvan de meesten (1361) voor de 21,1 kilometer die de lopers voerde via Haarlem en Overveen, door het duingebied achter het circuit van Zandvoort, naar Bloemendaal aan Zee, en via de Zeeweg weer terug naar de finish op de Grote Markt.Opmerkelijk verschil met alle voorgaande jaren was dat dit keer het Houtmanpad uit het parcours was geschrapt. Dat had alles te maken met de zware regenval in de ochtend waardoor de houten bruggetjes als te glad en dus te risicovol werden ervaren.

Overigens hadden de lopers niet te klagen. Het maakte de indruk dat men ongeveer tussen de buien door liep. Ook winnaar van de halve marathon Ronald Schröer gaf na afloop aan dat de sfeer en het weer gewoon niet beter konden.

Ronald Schröer in het duingebied bij Bloemendaal aan Zee

Ronald Schröer zou deze dag eigenlijk de Halve marathon op Texel hebben gelopen, maar omdat deze werd afgelast besloot hij op het laatste moment om aan de start in Haarlem te verschijnen. En succesvol. In welgeteld 1 uur, 7 minuten en 45 seconden wist hij de 21,1 kilometer te slechten. Daarmee had hij bijna 2 minuten voorsprong op de nummer twee Jim Rothweiler, en zelfs 4,5 minuut op Christiaan Bosselaar die als derde eindigde.

Lineke Kroon de snelste dame

Bij de dames ging de overwinning naar Lineke kroon (1.24.37), gevolgd door Annemieke Witte (1.26.27) en Suzanne Brummel (1.26.33)

Zoek jezelf: uitgebreide fotoserie
Nieuws.nl-redacteur Wim Meijer was ook aanwezig en maakte onderstaande, zeer uitgebreide fotoserie bij de start en bij Bloemendaal aan Zee, waar de lopers uit de duinen kwamen. Driehonderd foto’s! Kortom: Zoek jezelf!

Reacties