Jeroen Peters is De Beste Pingponger van Haarlem

Foto: Aangeleverd

Afgelopen weekend werd de tweede editie van De Beste Pingponger van Haarlem georganiseerd. Maar liefst 210 deelnemers schreven zich in voor het toernooi, waarvan 150 niet-leden.

Daarmee is het evenement uitgegroeid tot het grootste tafeltennistoernooi van Nederland met deelnemers die geen lid zijn van een tafeltennisvereniging. Een mooi resultaat voor de organiserende verenigingen TSTZ Haarlem, Oranje Zwart en TTV Spaarne.

In vijf verschillende klassen werd er gestreden voor de titel; twee bij de jeugd en drie bij de volwassenen. In de Hakim Sesamstraat jeugdklasse wist Mick Glaudemans aan het langste eind te trekken. Hij won daarmee, net als de nummer twee en drie, een trainingsdag bij de theatherschool van Hakim. Aiden Chandie Shaw pakte de titel in de Chef’Specialklasse. De jeugdspeler was vanaf het begin de favoriet en wist zijn belager Joris Laanen in de halve finale van zich af te houden. Met het winnen van de gesigneerde CD van Chef’Special kon Aiden zijn weekend niet meer stuk!

Kenauklasse
De Kenauklasse kende vele titelkandidaten. Calvin Vinke kwam vele van hen tegen op zijn weg naar de titel. Steeds weer wist hij zijn tegenstanders te verrassen met een snelle forehand of onverwachtse service. Met zijn bedrijf, JP Haarlem, won Calvin ook het bedrijventoernooi; een knappe prestatie! Martijn Komin en Pablo Delgado eindigden respectievelijk tweede en derde in de Kenauklasse.

Frans Halsklasse
Miriam van der Aar heeft na vele jaren haar batje weer opgepakt en wist de finale in de Frans Halsklasse te winnen. Henk Houweling kwam meerdere games goed mee, maar de 3-0 overwinning voor Miriam was meer dan terecht. Miriam; ‘Ik ben echt een blij ei nu. Wat heb ik het spelletje gemist, dat wist ik helemaal niet. De club kan mijn inschrijving op korte termijn tegemoet zien.’

Ripperdaklasse
Winnaar in de sterkste categorie is TTV Spaarne-speler Jeroen Peters en hij kan zich daarmee De Beste Pingponger van Haarlem noemen. In de Ripperdaklasse wist hij in de finale tweede divisiespeler Timon Priem te verslaan. ‘Als ras-Haarlemmer is het natuurlijk een fantastische titel om een jaar te mogen bedragen. Ik ben er oprecht trots op om het toernooi gewonnen te hebben,’ aldus Jeroen.

Team Arsenal en ‘Pongzilla’
Deelnemers konden zich ook met een vriendenteam inschrijven. Bij de jeugd wist het team ‘Arsenal’ de titel te bemachtigen, terwijl ‘Pongzilla’ het volwassen vriendenteam was dat de meeste punten binnen wist te slepen.

Er waren veel toeschouwers overgebleven om de prijsuitreiking te zien. Organisator Ron Doevendans had de eer om aan het einde een heugelijk nieuwtje te delen; er komt een derde editie!! Op 8, 9 en 10 januari 2021 krijgt iedereen die geboren is, woont, werkt, studeert of lid is van een tafeltennisvereniging in Haarlem, de kans om De Beste Pingponger van Haarlem te worden. Tot dan!

 

Reacties