Alle voorstellingen tot 1 april Stadsschouwburg en Philharmonie geannuleerd

Foto: Wim Meijer Fotografie

HAARLEM – De maatregelen van het kabinet om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben de komende weken ook grote gevolgen voor het openbare leven in Haarlem en omgeving. Kijk hieronder wat voor gevolgen de maatregelen van de Nederlandse regering hebben.

(bron: NH Nieuws)

In een persconferentie lieten minister Bruins van Zorg, Jaap van Dissel van het RIVM en premier Rutte weten dat bijeenkomsten van meer dan 100 mensen niet niet meer georganiseerd zullen worden. Deze maatregel geldt tot eind maart.

 • Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem
  Alle voorstellingen en concerten van de Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem worden tot en met 31 maart geannuleerd. Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem gaat kijken of verplaatsing van voorstellingen mogelijk is en zal op een later tijdstip kaartkopers hierover informeren. De kassa in de Philharmonie blijft vooralsnog gewoon bereikbaar tijdens de normale openingstijden.
 • Toneelschuur en Filmschuur
  Alle voorstellingen van Toneelschuur en Filmschuur zijn afgelast tot en met 31 maart. “Wij betreuren dit besluit”, meldt de organisatie, “maar we houden ons aan de landelijke maatregelen in de hoop grotere consequenties te kunnen voorkomen. We bekijken de mogelijkheden om voorstellingen zo veel mogelijk te verplaatsen.”
 • Teylers Museum en Patronaat
  Teylers Museum en poppodium Patronaat waren vanmiddag de eerste van de Haarlemse podia die hebben besloten dicht te gaan vanwege strengere coronamaatregelen. Zij sluiten de deuren per direct en in ieder geval tot en met 31 maart. “Erg jammer”, reageert een medewerker van Teylers Museum, “Maar sluiten is het advies en dat volgen we op.” Ook bij het Patronaat kunnen ze niet anders. “De deuren gaan hier dicht. We kunnen onze evenementen niet meer organiseren.”
 • Circuit Run Zandvoort
  De 30 van Zandvoort, Omloop van Zandvoort en de Zandvoort Circuit Run op 28 en 29 maart gaan niet door in navolging van de aangekondigde maatregelen. “Tot het allerlaatste moment wilden wij de evenementen organiseren, maar de veiligheid en gezondheid van de deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers en andere betrokkenen staat altijd voorop. Op dit moment beraden wij ons op de vraag hoe om te gaan met deze situatie.”
 • Dutch Grand Prix: afwachten!
  De organisatie van de Dutch Grand Prix op het circuit van Zandvoort neemt deze maatregelen van het kabinet bijzonder serieus, zegt ze in een reactie. De organisatie staat in dagelijks contact met betrokken overheden en we laten ons elke dag opnieuw informeren over de ontwikkelingen met betrekking tot Covid-19 en de te nemen maatregelen.
 • Alle activiteiten van NL Doet komend weekend zijn stopgezet.
 • Zandvoorts Museum: De gloednieuwe tentoonstelling over de Formule 1 in het Zandvoorts Museum zou morgen worden geopend. Maar ook het museum sluit de deuren.
 • De finale-avond van de Haarlemse Ondernemers Prijs 2020 wordt uitgesteld vanwege het Corona pandemie. De slotavond van de ondernemerswedstrijd zou op maandag 6 april bij Van der Valk Hotel Haarlem plaatsvinden.
 • De finale waarin de Grootste Band van Nederland het winnende Haarlem-lied zou presenteren gaat dit weekeinde niet door.
 • Het tributeconcert RipLive in Patronaat van dit weekend is verplaatst naar 13 juni.

Reacties