Nieuwe Spaarne College organiseert online voorlichtingen in coronatijd

Foto: Spaarne College

Dit schooljaar, midden in de coronacrisis,  opende de nieuwe vmbo-school Spaarne College voor de eerste keer haar deuren. Als moderne school waarbij de nieuwste moderne apparatuur aanwezig is en wordt lesgegeven via de leermethode blended learning (waarbij leerlingen uit zowel boeken als via een iPad leren) vond de school het vanzelfsprekend om de voorlichtingen dit jaar digitaal te verzorgen.

(Digitale) oplossingen voor voorlichtingsmomenten in coronatijden
Voor iedere school zijn de voorlichtingen in coronatijden anders, dit vraagt veel aanpassingsvermogen. Waar het altijd vanzelfsprekend is geweest om ouders van toekomstige leerlingen op school toe te laten, is dat nu helaas niet toegestaan. Vandaar dat het Spaarne College met een aantal (digitale) oplossingen is gekomen.

Webinar als digitale informatieavond voor ouders
Voor de ouders van toekomstige leerlingen heeft de school digitale informatieavonden georganiseerd in de vorm van een webinar. Ouders konden zich online aanmelden en kregen een link toegestuurd. Ondanks dat het Spaarne College tot stand is gekomen door de samenvoeging van drie voormalige scholen, is een digitale informatieavond in het verleden nog niet eerder voorkomen. Het was dus even spannend en wennen, maar er kwamen na afloop veel positieve reacties binnen.

Proeflesmiddagen leerlingen groep 7 en 8
Leerlingen van groep 7 en 8 worden op 3 en 5 november verwelkomd op school. Zij hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden, maar dragen wel een mondkapje wanneer zij staan of lopen. Ook houden leerlingen en medewerkers van de school 1,5 meter afstand.

Er is een leuk programma samengesteld waarbij leerlingen twee verschillende lessen volgen: een theorie- én praktijkles. Denk bij theorielessen bijvoorbeeld aan Nederlands, Engels, Wiskunde, Biologie en bij praktijklessen aan een les binnen een van de vijf profielen: horeca, bakkerij & recreatie, bouwen, wonen & interieur, zorg & welzijn, economie & ondernemen en groen.Open dagen in coronatijden
Tot slot zijn de allerbelangrijkste voorlichtingsmomenten van iedere school de open dagen. Op de open dagen laat je zoveel mogelijk groep 7- en 8-leerlingen de school zien, ervaren en beleven. Voorlopig is het Spaarne College nog steeds van plan om leerlingen op school uit te nodigen. Natuurlijk wel op een veilige manier die passend is bij de coronamaatregelen.

Maatregelen tijdens open dagen
Leerlingen zijn welkom met maximaal een ouder/verzorger en kiezen voorafgaand aan het bezoek een tijdslot om binnen te komen. Iedereen die zich in school bevindt, draagt een mondkapje, dit geldt voor zowel medewerkers als bezoekers. Verder vult iedere bezoeker bij binnenkomst een triageformulier in. Er wordt verzocht in maximaal één uur een van de twee routes door de school te bewandelen.

Inzet app voor en tijdens open dagen Spaarne College
Ook kunnen groep 7- en 8-leerlingen en hun ouders via een app de school leren kennen. De app zal eind november worden gelanceerd via de Spaarne College Instagram- en Facebookpagina. Zo kunnen geïnteresseerden al kennismaken met de school door middel van video’s en andere informatie.

Onduidelijkheid over verloop coronavirus
Niemand weet natuurlijk hoe het coronavirus zich de aankomende maanden zal ontwikkelen. Mochten de coronamaatregelen aangescherpt of versoepeld worden dan wordt de inhoud van de open dagen mogelijk anders. Ouders kunnen eventueel ook een oriënterend gesprek aanvragen om op die manier de school beter te leren kennen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen