Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem opent voor 30 mensen per zaal

Foto: Aangeleverd

De Stadsschouwburg en de Philharmonie ontvangen vanaf half december weer publiek voor voorstellingen en concerten. Zo speelt in de schouwburg Freek de Jonge zeven keer met ‘Asociale Afstand’ en staat Scapino Ballet Rotterdam hier vier keer met de voorstelling ‘The Great Bean’.

In de Philharmonie brengt muziekgezelschap Frommermann samen met vertelster Annegreet van Bergen ‘Frommerkerst’. Ook het kerstconcert van de Nederlandse Bachvereniging en de ode aan Harry Belafonte van Leoni Jansen & friends zijn in de decembermaand toegankelijk voor 30 bezoekers per zaal.

“Artiesten willen niets liever dan weer optreden en veel publiek wil ons dolgraag bezoeken. We hebben het zo geregeld dat het uitstekend mogelijk is om de 1,5 meter maatregel na te leven. 95% van onze bezoekers heeft aangegeven zich heel veilig te voelen in onze gebouwen. Nu het ernaar uitziet dat het nóg langer duurt voordat wij meer dan 30 mensen mogen ontvangen, hebben wij besloten om deze maand selectief onze deuren te openen voor publiek”, aldus Edwin van Balken (Directeur Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem).

Sinds 14 oktober jl. zijn de gebouwen van de Stadsschouwburg & Philharmonie enkel nog geopend voor zakelijke evenementen en activiteiten zonder publiek. Zo organiseerde de Philharmonie in opdracht van de gemeente Amsterdam en samen met de Eventfabriek haar eerste grote streaming evenement en hebben diverse artiesten cd opnames in de Grote Zaal kunnen realiseren.

Meegenieten met livestreams
Een aantal van de genoemde voorstellingen wordt live gestreamd, zodat liefhebbers thuis vanaf de bank kunnen meegenieten. Informatie op www.theater-haarlem.nl (ook voor de livestream link)

Reacties