Geen kerstboomverbrandingen in Haarlem en Zandvoort

Foto: Wim Meijer Fotografie

Om samenscholing tijdens de corona-lockdown te voorkomen is besloten om de traditionele kerstboomverbrandingen, zowel in Haarlem als op het strand van Zandvoort, niet door te laten gaan.

Afvalverwerker Spaarnelanden gaat vanaf maandag 4 januari de bomen inzamelen. Haarlemmers wordt gevraagd om de kerstbomen op de betreffende inzameldag voor 10.00 uur ’s ochtends op de stoep te leggen of naast de plek waar de rolcontainers worden aangeboden. Per stadsdeel zijn er twee inzamelrondes, de data zijn hier te bekijken.

Omdat de kinderen normaal in januari iets bijverdienen met het inzamelen van kerstbomen heeft de gemeente voor de jeugd nu als alternatief ‘de Grote Haarlemse Kerstspeurtocht’ bedacht, waar ook prijzen bij zijn te winnen.

Zandvoort
Ook in Zandvoort gaan de kerstboomverbrandingen op het strand niet door. Kerstbomen kunnen nu op 6 en 13 januari naar twee locaties in Zandvoort worden gebracht. Kinderen tot 16 jaar krijgen per ingeleverde boom een lootje, waar ze prijzen mee kunnen winnen. De gemeente vraagt de inwoners om niet met aanhangwagens naar de inleverpunten te komen, maar alleen met personenwagens om zo de doorstroming te bevorderen.

Reacties