Tasty Walk valt niet in de smaak bij Gemeente Haarlem

Foto: Pixabay

De 5 Haarlemse restaurants die afgelopen weekend de Tasty Walk door Haarlem en Bloemendaal verzorgden krijgen een waarschuwing van de gemeente. Volgens de gemeente ging het hier om een evenement, en dat is niet toegestaan vanwege de huidige coronamaatregelen.

Afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag organiseerde Tasty Walk een wandeling lang vijf restaurants in Haarlem en een in Bloemendaal. In totaal wandelden 60 deelnemers in groepjes van twee langs de restaurants, waar ze een hapje en een drankje to go kregen. De Haarlemse deelnemers Franzen, Parck, De Plekk, Brouwerskolkje, en Pand 13 hebben voor hun deelname een waarschuwing van de gemeente gekregen.

“Voor nu komen de Haarlemse ondernemers er met een waarschuwing vanaf. Mocht het nog een keer voorkomen, dan zal de gemeente een boete opleggen en de desbetreffende zaak sluiten”.

De gemeente Haarlem zegt er vanuit te gaan dat hier sprake is geweest van een goed bedoeld, echter niet goed doordacht initiatief. De organisator en betrokken Haarlemse restaurants zijn  aangesproken op de overtreding waarbij  het belang van het naleven van de coronamaatregelen is benadrukt alsmede de noodzaak van het vooraf tijdig melding te doen van een dergelijk evenement.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen