Schoterbos krijgt eerste verkeersbord van olifantsgras

Wethouder Michel Rog plaatste op 27 augustus 2021 om 10:00 uur het eerste verkeersbord gemaakt van olifantsgras. Dit is een primeur in Nederland.

Het bord werd geplaatst aan de rand van het Schoterbos, nabij de Jan Gijzenkade, ter hoogte van de voetgangersbrug over de Jan Gijzenvaart, Haarlem. Vooraf kreeg de wethouder een rondleiding door het Schoterbos en er was koffie voor alle genodigden. Het olifantsgras wordt gekweekt rond Schiphol. Door het aanplanten van olifantsgras heeft Schiphol geen last meer van ganzen en hoeven deze niet geschoten te worden. Daarnaast wordt lokaal de CO2 uit de lucht gehaald, wat zorgt voor verbetering van de luchtkwaliteit.

Ook plaatste de wethouder een straatnaambord van een ongebruikelijk materiaal. Op initiatief van Spaarnelanden worden de nieuwe straatnaamborden in het park gemaakt van gerecyclede koelboxen voor coronamedicatie. Deze koelboxen mogen maar één keer gebruikt worden en moeten daarna vernietigd worden. Door het plastic te hergebruiken, krijgen de koelboxen een nieuw leven en hoeven ze niet verbrand te worden.Met het plaatsen van de borden markeerde de wethouder de start van de werkzaamheden van de tweede fase van de opknapbeurt van het Schoterbos. Stadspark het Schoterbos wordt opgeknapt zodat het een groene en gezonde plek wordt om te bewegen en te ontspannen. In juni 2019 werd de eerste fase van het park opgeleverd. Tijdens de tweede fase worden onder andere de fiets- en voetpaden, het groen en spelen aangepakt. De werkzaamheden zijn naar verwachting in het voorjaar van 2022 klaar.

Mevrouw Wimmy Hengst, procesmanager Project en Contractmanagement bij de gemeente Haarlem is nauw betrokken bij het Schoterbos en werd door de wethouder in de bloemetjes gezet. Hieronder nog enkele foto’s (klik op een foto voor uitvergroting)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen