Subsidies eerste ronde Cultuurstimuleringsfonds Haarlem bekend

Foto: Charles Duijff

Haarlem kan weer genieten van mooie, bestaande en nieuwe kunst- en cultuurinitiatieven in de stad. Vanuit het Cultuurstimuleringsfonds heeft gemeente Haarlem een bedrag van ruim € 90.000 ter beschikking gesteld in de eerste ronde van dit jaar. Hiermee helpt de gemeente kunstenaars, culturele organisaties en andere cultuurmakers om hun artistieke plannen mogelijk te maken.

Bron gemeente:

Het geld uit deze eerste ronde gaat naar 34 verschillende projecten op allerhande kunstvlakken: van beeldende kunst, architectuur, cultuur in de wijk tot popmuziek en klassieke muziek. Zo ontvangt bijvoorbeeld De Pletterij een bijdrage voor hun concertserie, ontvangt het Badhuis Leidsebuurt een bijdrage voor de culturele programmering en gaat er geld naar de Stichting Haarlem Ateliers. Zij organiseren dit jaar een tentoonstelling ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan op het Centraal Station. (Hieronder Badhuis Leidsebuurt)Wethouder Meijs: “Er is in heel Haarlem zo veel te genieten van kunst en cultuur. Met deze subsidie geven we daar weer een nieuwe impuls aan. Er zitten fantastische projecten bij die zo verschillend zijn dat er voor iedereen iets moois bijzit. En na de afgelopen periode van Corona, is volop kunnen genieten van kunst en cultuur een verademing!’

Nog meer rondes

In 2022, stelt de gemeente een bedrag van in totaal 375.327 euro beschikbaar voor culturele projecten in de stad. Er zijn 3 subsidieronden per jaar. Dit jaar kunnen nieuwe aanvragen worden ingediend voor 15 mei en 15 september. De commissie van het Cultuurstimuleringsfonds beoordeelt de aanvragen. Meer informatie over het aanvragen van deze subsidie staat op www.haarlem.nl (hieronder wethouder Meijs)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen