Basisschool de Wijde Wereld wint Milieubende-wedstrijd 2021

Foto: Milieuheld / Pixabay

De winnaar van de Milieubende-wedstrijd 2021 is groep 8 van basisschool de Wijde Wereld. Dat maakte burgemeester Jos Wienen op 2 juli met een filmpje bekend. De Milieubende is een theaterproject over het klimaat en duurzaamheid voor de groepen 7 en 8 van de basisschool.

Acteurs van de Milieubende speelden op vier scholen in Schalkwijk een voorstelling. Daarna deden zij met de leerlingen een interactieve Klimaathelden-workshop over het klimaat en schone energie. De kinderen hebben gezamenlijk een Klimaatheldenboek gemaakt met eigen ideeën om de wereld te verbeteren. De Al Ikhlaasschool, de Don Bosco school, De Piramide en de Wijde Wereld hebben samen 7 boeken ingeleverd. Hierin staan ideeën van leerlingen om bij te dragen aan een duurzame wereld.

Jurybeoordeling
De Klimaatheldenboeken zijn beoordeeld door een jury die bestond uit Jos Wienen (burgemeester van Haarlem), Maurits Groen (voorzitter Milieubende), Kristi Gansner (coördinator Milieubende) en Marie-José Brandsma (gemeente Haarlem). De jury vond dat alle klassen het ontzettend goed hadden gedaan. De Wijde Wereld won de wedstrijd door hun goede ideeën, zoals meer groen rond huizen en scholen planten en minder warm water gebruiken. Ook was het Klimaatheldenboek mooi vormgegeven en is de klas daadwerkelijk aan de slag gegaan met een inzamelingsactie waarvan afvalgrijpers zijn gekocht voor de school.

Warmtenet Schalkwijk
De voorstellingen van de Milieubende waren dit jaar in Schalkwijk. Omdat in Schalkwijk (Meerwijk) een warmtenet wordt ontwikkeld, wil de gemeente alle leeftijdsgroepen zoveel mogelijk bij de energietransitie betrekken. Haarlem wil in 2040 aardgasvrij zijn. De voorbereiding van het warmtenet in Schalkwijk is een van de plannen in de visie over gasvrij wonen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen