Studenten Nova College komen met slimme oplossingen voor De Hartekamp Groep

Het Nova College aan de Zijlweg.
Foto: haarlemnieuws

Studenten ICT, Media, Techniek, Zorg en Welzijn van het Nova College gaan op 22, 23 en 24 mei slimme oplossingen bedenken voor ‘Zorg op afstand’ voor en met medewerkers en cliënten van De Hartekamp Groep in Heemstede.

Tijdens deze driedaagse hackaton werken ze aan echte casussen voor de gehandicaptenzorg onder begeleiding van coaches.

Elektronische patiëntendossiers, beeldschermzorg, domotica en robotica. Meer en meer doet technologie zijn intrede in zorg en welzijn. Een ontwikkeling die gevolgen heeft voor hoe wij leven, leren en zorgen.

Een van deze ontwikkelingen is zorg op afstand: het op afstand verlenen van zorg met informatie- en communicatietechnologie (ICT). De cliënt en de zorgverlener bevinden zich daarbij niet in dezelfde ruimte. Bestaande vormen daarvoor zijn een videoverbinding of alarmmelding als er iets aan de hand is. Maar de vraag is wat kan zorg op afstand en ICT nog meer kan betekenen voor de gehandicaptenzorg.

Studenten van de opleidingen ICT, Media, Techniek, Zorg en Welzijn van het Nova College zijn uitgedaagd om mee te denken over het verbeteren van de zorg.  Dat doen ze tijdens een driedaagse zoektocht naar slimme ICT-toepassingen voor zorg op afstand in de gehandicaptenzorg. Ze eten, slapen en werken drie dagen op locatie Hartekamp. In multidisciplinaire teams en werkvormen gaan ze aan de slag bijvoorbeeld met programmeren van een ICT-toepassing, media toepassingen en/of een behandelplan.

Reacties