Amsterdamsevaart afgesloten: nieuw asfalt

De oude hoofdingang van Haarlem. De Amsterdamse Vaart.
Foto: Redactie

Op maandag 14 augustus en maandag 21 augustus gaat aannemer Ooms delen van de Amsterdamsevaart en Gedempte Oostersingelgracht asfalteren.

Dit betekent dat een deel van de Amsterdamsevaart en de Gedempte Oostersingelgracht tijdelijk wordt afgesloten.

Vanaf maandag 14 augustus 5.00 uur tot woensdag 16 augustus 19.00 uur (fase 2) is de Amsterdamsevaart afgesloten vanaf de Gedempte Herensingel tot de Prins Bernhardlaan. De Gedempte Oostersingelgracht is afgesloten ter hoogte van de Amsterdamsevaart voor verkeer vanaf de Gedempte Herensingel richting de Oudeweg. Op maandag en dinsdag van 19.00 uur tot 05.00 uur wordt de Gedempte Oostersingelgracht ook afgesloten voor verkeer vanaf de Oudeweg.

Vanaf maandag 21 augustus 5.00 uur tot woensdag 23 augustus 17.00 uur (fase 3) is de Amsterdamsevaart afgesloten voor verkeer de stad uit. Op maandag en dinsdag van 19.00 uur tot 5.00 uur wordt de kruising met de Prins Bernardlaan ook geheel afgesloten voor verkeer.

De Amsterdamsebuurt is tijdens de afsluiting bereikbaar via de Prins Bernhardlaan (alleen in fase 2) en de Zomerkade (fase 2 en 3). De Nagtzaamstraat blijft afgesloten en is geen toegangsweg.

De ventweg aan de zuidzijde van de Amsterdamsevaart blijft tijdens de afsluiting bereikbaar.

Bestemmingsverkeer van en naar het centrum van Haarlem zal op de aanrijroute worden geïnformeerd over de omleidingsroute door middel van verkeersborden. Het verkeer van en naar het centrum zal zijn weg via de Oudeweg vervolgen. Het verkeer richting de kust zal worden omgeleid via de Oudeweg.

De nood- en hulpdiensten kunnen tijdens de afsluiting hun gewoonlijke routes blijven volgen en worden begeleid door de inzet van verkeersstewards.

Reacties