Aantal coronagevallen regio Haarlem in 2 weken fors gestegen

Foto: Pixabay

HAARLEM – Het aantal mensen in Haarlem en omstreken dat de afgelopen twee weken positief is getest op corona steeg fors ten opzichte van de voorgaande periode. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. Nog steeds geldt in de regio het risiconiveau zeer ernstig.

(bron: NH Nieuws)

Heemstede en Zandvoort meer dan verdubbeld
In de gemeentes Heemstede en Zandvoort zijn de aantallen meer dan verdubbeld. In Heemstede zijn per 100.000 inwoners in de afgelopen twee weken 514 mensen positief getest. Dat betekent in de praktijk dat er daar de afgelopen twee weken 140 personen positief zijn getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 61.

In Zandvoort zijn de aantallen gestegen van 51 personen positief getest op corona in de vorige periode naar 106 personen. Dat zijn er nu 619 per 100.000 inwoners.

Bloemendaal bijna verdubbeld
In Bloemendaal is het aantal coronagevallen bijna verdubbeld. Daar zijn in de afgelopen twee weken per 100.000 inwoners 475 mensen positief getest. In de praktijk betekent dit dat er daar de afgelopen twee weken 112 personen positief hebben getest op corona.

Haarlem
In Haarlem is de stijging (circa 25%) minder groot. Daar zijn in de afgelopen twee weken per 100.000 inwoners 527 mensen positief getest. In de praktijk betekent dit dat er daar de afgelopen twee weken 860 personen positief hebben getest op corona ten opzichte van 606 in de voorgaande periode.

Ziekenhuisopnames en overleden
In de regio zijn in de afgelopen twee weken vijf mensen opgenomen in het ziekenhuis, vier uit Haarlem en één uit Zandvoort. In Haarlem is een persoon overleden.

Reacties