Herdenking vliegramp Waddenzee

Foto: Provincie Noord-Holland

In de binnentuin van het Provinciehuis Paviljoen Welgelegen worden zaterdag 25 september de slachtoffers herdacht van de vliegramp in de Waddenzee. Die dag precies 25 jaar geleden stortte een Douglas DC-3 van de Dutch Dakota Association (DDA) neer in de Waddenzee. Alle inzittenden, 23 medewerkers van de toenmalige dienst Wegen, Verkeer en Vervoer van de provincie, 6 bemanningsleden van de DDA en 3 medewerkers van Ballast Nedam kwamen om het leven.

Tijdens de herdenkingsbijeenkomst worden de namen van de slachtoffers voorgelezen en spreken Arthur van Dijk, commissaris van de Koning, en mevrouw Zwager-Schriemer, namens de nabestaanden van de overledenen. Vervolgens worden namens de nabestaanden, bestuur, organisatie en personeelsvereniging van de provincie Noord-Holland, , de DDA en Ballast-Nedam kransen en bloemen gelegd bij het gedenkteken ‘Wij noemen hen bij hun naam’. Het Kwintet van de Marinierskapel der Koninklijke Marine, Fair Winds, verzorgt de muziek. Op alle  gebouwen van de provincie Noord-Holland hangt de vlag zaterdag halfstok. De herdenking, die in besloten kring plaatsvindt,  is vanaf 13:30 uur live te volgen via Herdenking vliegramp Waddenzee op NH Media en op Provincie Noord-Holland.

Vliegramp 1996
Op woensdag 25 september 1996 stortte de Douglas DC-3  PH-DDA van de Dutch Dakota Association (DDA) neer in de Waddenzee. Tijdens de terugvlucht van Vliegveld Texel naar Schiphol, viel boven de Waddenzee de linker motor uit. Rond 16.45 uur stortte het toestel neer op de zandplaat Lutjeswaard ten noorden van Den Oever, op 18 kilometer van Den Helder. Alle 32 inzittenden kwamen om het leven; 23 medewerkers van de provincie Noord-Holland, 6 medewerkers van de DDA en 3 medewerkers van Ballast Nedam.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen