Japanse Sprookjes: eerste eigen productie in Caprera

Foto: aangeleverd Caprera Jan Hoek met red

Deze zomer presenteren Toneelschuur Producties, Caprera en de Toneelmakerij de familieproductie Japanse Sprookjes, over de kracht en schoonheid van de natuur. Regisseur Jessie L’Herminez tekent voor een betoverende voorstelling die zij op maat maakt, speciaal voor het bos van Caprera.

Het is de allereerste keer dat Caprera een eigen voorstelling produceert. Japanse Sprookjes gaat in première op zaterdag 18 juni en zal in totaal 13 keer spelen.
Japanse Sprookjes speelt exclusief in het wandelpark van openluchttheater Caprera. De kaartverkoop start op donderdag 14 april via www.caprera.nu.

Over de voorstelling

Japanse sprookjes is een avontuurlijke familievoorstelling, waarin je ondergedompeld wordt in de verhalen van het bos. De theatermakers lieten zich voor Japanse Sprookjes inspireren door de Japanse cultuur en natuur. Regisseur Jessie L’Herminez creëerde een betoverende voorstelling waarin mysterieuze figuren je meenemen op een ontdekkingstocht door het bos van Caprera.

Twee fragmenten uit het stuk

Kami zijn de krachten van de natuur. Oeroude geesten die in allerlei verschijningen voorkomen. In bomen, dieren, planten, elementen, zoals wind en water, maar ook in mensen. Ieder bos heeft Kami. En ieder bos zit vol met verhalen van de Kami. Wist je dat? Als je ze oproept kan je ze horen. Vandaag zullen we kennismaken met de Kami van dit bos. Tenminste dat hoop ik, want ze houden zich wel erg stil/gedeisd. Ik hoor volgens mij al iets. Het zijn twee zeer vriendelijke geesten die ons roepen! Volgens mij willen de Kami dat we komen. Ik ben benieuwd hoe ze aan ons verschijnen en welke verhalen ze met ons zullen delen. Misschien komen ze wel in dat eikeltje, of in dat blaadje, of in jou! Zullen we gehoor geven aan hun roep?

Meer over de partners

Caprera is vooral bekend vanwege het openluchttheater, waar je iedere zomer kunt genieten van mooie concerten en (jeugd)voorstellingen. Maar lang niet iedereen weet dat er ook een prachtig natuurgebied ligt rondom het theater. Japanse Sprookjes is de eerste voorstelling die Caprera zelf produceert. Hiervoor bundelen ze de krachten met Toneelschuur Producties en de Toneelmakerij.
Jessie L’Herminez (1990) is als jonge maker verbonden aan Toneelschuur Producties en de Toneelmakerij. Ze volgt bij beide gezelschappen een meerjarig talentontwikkelingsproject. Bij Toneelschuur Producties maakte ze in 2021 Starring# 23: Sarah’s Partijtje, een podcast in de vorm van een herdenkingsdienst, vol bezinning, voordrachten, poëzie en zang. Ook tekende ze voor de tragisch-
absurdistische klucht De Stoelen, naar het werk van Ionesco. In 2022 regisseert ze haar eerste voorstelling bij de Toneelmakerij, TM Amsterdam: Zorgvlied. Samen met negen amateurspelers en één
clown maakt ze een uitvaart voor het ego.

Credits

Tekst en regie Jessie L’ Herminez
Dramaturgie Paulien Geerlings
Scenografie en kostuumontwerp Maartje Prins
Met Gerrit Dragt, Lina Heijmans, Keanu Visscher en Ali Zijlstra
Een voorstelling van Toneelschuur Producties, Caprera en de Toneelmakerij
Japanse Sprookjes wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 21, Stichting Dioraphte en Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nolte Stichting.
Toneelschuur Producties wordt gefinancierd door het Rijk, de gemeente Haarlem en het Steunfonds.
De Toneelmakerij wordt gefinancierd door het Rijk en de gemeente Amsterdam.

Speellijst

Japanse Sprookjes speelt exclusief in het wandelpark van openluchttheater Caprera.
De verkoop start op donderdag 14 april via www.caprera.nu.
za 18 jun 15.00 uur première
za 25 jun 11.00 uur en 13.00 uur
zo 26 jun 11.00 uur en 13.00 uur
za 2 jul 11.00 uur en 13.00 uur
zo 2 jul 11.00 uur en 13.00 uur
za 9 jul 11.00 uur en 13.00 uur
zo 10 jul 11.00 uur en 13.00 uur

Japanse Sprookjes speelt doordeweeks voor scholen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen