Ook sporters met fysieke handicap van start in Spartan Race Zandvoort

Foto: Wim Meijer Fotografie

Zandvoort komt als eerste plaats ter wereld met een Para race tijdens een obstacle run. Dit gebeurt tijdens het Hemelvaartweekend van 28 en 29 mei. Dan zal Zandvoort opnieuw omgebouwd worden tot één groot sportparadijs vol met mega obstakels.

Het is belangrijk om iedereen te laten genieten van dit sportevenement en daarom kan al vanaf 4 jaar mee gedaan worden. Maar Spartan Race Zandvoort gaat een uniek stapje verder; een obstacle race speciaal voor deelnemers met een fysieke handicap. Spartan komt hiermee tegemoet aan de vraag vanuit een relatief kleine groep van grote doorzetters en verwelkomt deze para atleten, zowel ervaren als beginners, vanuit de hele wereld. Deze eerste editie mogen zij, met hun buddies, gratis meedoen.De Spartan Para race is op zondag 29 mei en zal over het 10KM parcours gaan. Op dit moment hebben zich al vele para atleten uit Nederland, Zweden, Slovenië, Roemenië en zelfs de USA aangemeld. Een imposant startveld van atleten met een fysieke beperking zullen de hele wereld laten zien -en versteld doen staan- wat toch nog wel mogelijk is met een handicap. Op zaterdagavond, de vooravond van hun eigen race, zullen alle para atleten meedoen aan de Night Sprint en zal de organisatie er voor zorgen dat ze letterlijk zullen schitteren (shinen).

Spartan staat voor obstakels, veel plezier en af en toe ook afzien. Er zijn vier races die variëren in afstand, het aantal obstakels en daarmee dus ook de bijbehorende uitdaging. Zo is er de Sprint & Night Sprint: 5 kilometer met 20 obstakels, de Super van 10 kilometer met 25 obstakels en de Beast, waarbij je maar liefst 21 kilometer aflegt en 30 obstakels gaat tegenkomen. De ultieme uitdaging is om alle drie de afstanden in één weekend te volbrengen. Dan heeft men de felbegeerde Trifecta medaille te pakken!De doelgroep van de Spartan zijn recreatieve maar ook professionele atleten uit zowel Nederland als het buitenland. Voor kids vanaf 4 jaar is er een spannende Spartan KIDS, vanaf 14 jaar kan je aan de 5KM meedoen en van 16 jaar zijn de overige afstanden open om in te schrijven. Door ook sportievelingen met een fysieke beperking uit te nodigen is het voor iedereen mogelijk aan Spartan Zandvoort mee te doen.

Spartan is – met meer dan 200 evenementen in zo’n veertig landen en verspreid over zes continenten – wereldwijd marktleider. Aan de Spartan Races doen jaarlijks ruim een miljoen deelnemers mee, op alle niveaus: van beginner tot gevorderd. Door de elite deelnemers wordt er serieus gestreden om startbewijzen voor de Europese- en Wereldkampioenschappen obstacle run in Sparta – Griekenland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen