Werken van Leonardo da Vinci in Teylers Museum

In 2018 komt Leonardo da Vinci.
Foto: teylers museum
Twee jaar is Teylers Museum ermee bezig geweest en nu kan het grote nieuws naar buiten: in het najaar van 2018 organiseert het een expositie over de Leonardo da Vinci, de beroemdste kunstenaar uit zijn tijd.
Tientallen bruiklenen komen in 2018 uit verzamelingen van de koningin van Engeland, het Nationaal Museum in Boedapest, de Albertina in Wenen en bijvoorbeeld het Louvre.
Eerder kende het Teylers in Haarlem grote successen met tentoonstellingen over Michelangelo en Rafaël. Nu komt volgens het museum een oude droom uit met de eerste grote Nederlandse tentoonstelling van echte tekeningen van Da Vinci van 5 oktober 2018 tot en met 6 januari 2019.
De maker van de Mona Lisa en Het laatste Avondmaal kon als een van de eerste kunstenaars emotie en karakters vervatten in zijn werken en volgens het museum is er een tentoonstelling gewijd aan deze kant van de tekenaar/schilder.
Specialist op dit vlak is Michael Kwakkelstein, directeur van het Nederlands Kunsthistorisch Instituut in Florence en oud-conservator van Teylers Museum. Hij zal optreden als gastconservator.
 

Reacties