Doug MacLeod zaterdag 25 juni in Haarlem Blues Club

Foto: Aangeleverd

De eerstvolgende editie van Haarlem Blues Club is zaterdag 25 juni 2022 met niemand minder dan Amerikaanse ‘storytelling’ bluesmuzikant Doug MacLeod.

MacLeod staat bekend om zijn sublieme songwriting, gitaarwonderij, warme soulvolle zang, humor en onvergetelijke live optredens. De kern van een optreden van Doug MacLeod is zijn talent voor het vertellen van verhalen, waarbij hij personages – van gezichtsloze tot legendarische – opvallend tot leven wekt. Doug is meervoudig winnaar van de Blues Music Award, waaronder de 2020 Blues Music Award voor Acoustic Artist Of The Year en de 2018 Blues Music Award voor Acoustic Album Of The Year ‘Break The Chain’. Hij is genomineerd voor de 2021 Blues Music Award voor Acoustic Artist Of The Year.

Als jongere overwon Doug misbruik en een verlammend stotteren door zich tot muziek te wenden. Na het oppakken van een gitaar, en zingen – vond hij zijn stem. MacLeod’s spel bezorgde hem sideman optredens met George ‘Harmonica’ Smith, Big Joe Turner, Pee Wee Crayton, Eddie ‘Cleanhead’ Vinson, Lowell Fulson en Big Mama Thornton. In 30 jaar, 21 studio albums, diverse live platen, compilaties, een blues gitaar instructie DVD en een live performance DVD, heeft MacLeod constant lovende kritieken gekregen.

Zaal open en aanvang concert:

  • Aanvang concert is om 21.00u. Zaal open om 20.00 uur.
  • Locatie: Korte Verspronckweg 7-9, Postcode: 2023 BS Haarlem
  • Website: https://www.haarlembluesclub.nl.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen