Expositie ‘Stad van de verbeelding, Haarlem 6x anders’ in Kunst Centrum Haarlem

Fotocollage van Welmoed Schmidt
Fotocollage van Welmoed Schmidt
Foto: Welmoed Schmidt

HAARLEM – Vanaf 1 september tot en met 22 oktober zijn Kunst Centrum Haarlem Haarlemse stadsgezichten te zien van zes verschillende kunstenaars: Herman van Gelder, Stefan de Groot, Arthur Martin, Jeroen Hermkens, Welmoed Schmidt en Sander van Walsum

‘Stad van de verbeelding, Haarlem 6x anders’
In de tentoonstelling ‘Stad van de verbeelding, Haarlem 6x anders’ laten 6 kunstenaars Haarlem zien vanuit verschillende standpunten. De twee Haarlemse kunstenaren en Stefan de Groot en Herman van Gelder presenteren hun werk voor het eerst in Kunst Centrum Haarlem. Van Herman van Gelder zijn er Plein Air werken te zien. Herman schildert bijna iedere week ergens in de buitenlucht in Haarlem en omgeving. Hij maakt snelle kleine olieverfschilderijen, tafereeltjes waar zijn oog op valt. De Haarlemse multimediakunstenaar Stefan de Groot loopt ook al schetsend door de stad. Daarbij kijkt hij vooral omhoog. Zijn schetsen werkt hij uit op de iPad en die schilderijen worden dan op metaal afgedrukt.

De grote markt Haarlem litho van Jeroen Hermkens

Bekend en geliefd in de kunstuitleen
De vier andere deelnemers zijn bekenden van de kunstuitleen. De eigentijdse schilderijen van Sander van Walsum zijn uniek wat kleurgebruik betreft. Sander maakte een serie nieuwe werken van ongebruikelijke plekken in Haarlem. De litho’s van Jeroen Hermkens zijn zeer geliefd en altijd uitgeleend. Ter gelegenheid van deze tentoonstelling is Jeroen in zijn ladekasten gedoken om te kijken welke Haarlemse stadsgezichten hij nog heeft. Ook Arthur Martin is ook een bekende van Kunst Centrum Haarlem. Vier van zijn foto’s uit de serie Haarlem ’10 zijn op nu eigentijdse wijze ingelijst én opnieuw te bewonderen. Blijvend fascinerend zijn de fotocollages van Welmoed Schmidt. Van Haarlem maakte ze twee verschillende stadsgezichten waar van alles op te ontdekken is.

Sander van Walsum, zicht op de nieuwe Bavo Haarlem

Kunst Centrum Haarlem is open van woensdag t/m zaterdag van 11 -17 uur en gevestigd aan de Gedempte Oude Gracht 117-121, Haarlem

Het Kleinste museum van Haarlem presenteert 5x per jaar een unieke verzameling van bekende of minder bekende Haarlemmers. Het museum is onderdeel van Kunst Centrum Haarlem en 24 uur per dag toegankelijk vanaf de stoep.

Kunst Centrum Haarlem is dé kunstuitleen in de regio Kennemerland heeft een collectie van ongeveer 5000 kunstwerken. Naast de kunstuitleen presenteert Kunst Centrum Haarlem regelmatig exposities en organiseert bijeenkomsten met kunstenaars. De tentoonstellingen zijn altijd gratis toegankelijk. Het kunstcentrum heeft ook een winkel met design en gebruiksvoorwerpen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen