Mudmasters Haarlemmermeer: met z’n allen klimmend, sjouwend en kruipend door de blub

Foto: Wim Meijer Fotografie

HAARLEMMERMEER – Dit weekend trekt ongeveer heel sportief Nederland naar het Haarlemmermeerse Bos bij Vijfhuizen voor een trip buiten de comfortzone, door water, modder en over tal van hindernissen.

Klimmen, kruipen, sjouwen, touwslingeren en tijgerend door de blub met pijnlijke schrikdraadje boven het hoofd. Het is maar net waar je zin in hebt. Welnu, heel veel mensen hebben daar zin in. Dat blijkt ook dit weekend. In twee dagen tijd verschijnen er ruim 25.000 deelnemers aan de start voor ’s werelds grootste hindernisloop over afstanden van 6, 12 of 16 kilometer of zelfs een hele marathon of een van de family-editions (3 of 5 kilometer)Het is een fenomeen dat we al kennen van voor de coronatijd. Toen kwam het even tot stilstand. In 2021 mocht ’t dan weer, eerst nog afgeslankte versie met ‘slechts’ vijfduizend deelnemers en sinds 2022 weer onbeperkt. Hoe onbeperkt? De organisatie geeft de exacte aantallen deelnemers (nog) niet vrij, maar geeft wel aan dat het boven de 25.000 ligt. En dan te weten dat Haarlemmermeer niet de enige locatie is waar Mudmasters wordt georganiseerd. Ook Biddinghuizen is al jarenlang een Mudmasters-locatie en ook in Duitsland worden verschillende Mudmasters georganiseerd. Wat het evenement bijzonder maakt is niet alleen de modder, maar ook het feit dat er geen sprake is van competitie. Het gaat er niet om of je eerste of laatste wordt, het gaat om het plezier, en dat wordt vooral veel in teamverband beleefd. Dat kan ook bijna niet anders, want bij veel hindernissen heb je elkaar hard nodig. Het zorgt ervoor dat er tijdens het evenement een enorm sociale en sportieve sfeer ontstaat. Iedereen helpt elkaar, lijdt en lacht met elkaar.

Nieuws.nl was het zaterdag een groot deel van de dag bij en maakte een uitgebreide beeldimpressie, waarvan in dit artikel en hieronder een selectie is opgenomen.

Klik HIER voor de uitgebreide fotoserie (ruim 250 foto’s) van NieuwsNL-redacteur Wim Meijer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen